Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

V pekarnah plačevali s ponarejenimi

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Pridržali Romune, ki so v obtok spravljali ponarejene bankovce.

Kriminalisti in policisti PU Maribor v sodelovanju s kriminalisti in policisti PU Murska Sobota preiskujejo kazniva dejanja ponarejanja denarja.


Kupovali predvsem v pekarnah

V ponedeljek in torek so pridržali tri romunske državljane, ki so po do sedaj zbranih podatkih v obtok spravili več ponarejenih bankovcev po 50 evrov. 


To so poskušali izvesti tako, da so vstopili v trgovino, plačali s ponarejenim bankovcem in če so prodajalci s pomočjo naprave ugotovili, da gre za ponarejen bankovec, nakup poravnali s pristnim bankovcem, ponarejenega pa odnesli s seboj.

 

Nakupe so opravljali predvsem v pekarnah in trgovinah s tekstilom, pri čemer so kupovali manjše in cenovno ugodnejše izdelke, kot so pekovski izdelki in nogavice.

 

Pozor

Če zasledite bankovec za 50 evrov s serijsko številko Z35483184525, ki je na otip malce bolj gladek, ima dobro imitiran hologram v sivi barvi, v nitki pa ni napisa EURO, nemudoma obvestite najbližjo policijsko postajo oziroma pokličete113.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.