Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

V požgani domačiji našli truplo

Požar lesene ute PGD Fram
Gasilci so se ponoči spopadali z izredno zahtevnim požarom hiše in gospodarskega objekta. Lastnika so našli mrtvega.

Ob 0.24 je v naselju Srebotje v občini Šentilj požar zajel starejšo stanovanjsko zgradbo in starejši gospodarski objekt.

Aktivirani so bili gasilci iz PGD Ceršak, Šentilj v Slovenskih Goricah, Paloma-Sladki vrh, Velka in Jarenina. Manjše živali in perutnino, ki se je nahajala v gospodarskem objektu, so skoraj v celoti rešili, zgoreli pa so manjši delovni stroji. Objekta sta v celoti uničena, poroča portal uprave za zaščito in reševanje. Dodajajo še, da si je zaradi požara lastnik sam vzel življenje.

"Mariborski kriminalisti in šentiljski policisti so opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je 72-letni domačin okoli polnoči z vnetljivo tekočino polil oba objekta in v obeh zanetil požar, nato pa v bližini storil samomor," so pojasnili na mariborski policijski upravi. Škodo ocenjujejo na deset tisoč evrov. 

Celo noč gasili, nato neprespani naprej v službo

Andrej Kmetič, vodja občinskega gasilskega poveljstva iz Šentilja in vodja intervencije, je za Žurnal24 povedal, da je bil boj z ognjem zelo zahteven. Šlo je namreč za lesena objekta, intervencija pa okoli 8.30, ko smo z njim govorili, še ni bila zaključena. 

V boju z ognjenimi zublji je sodelovalo kar 45 gasilcev z 12 vozili. Številni gasilci so po neprespani in naporni noči nato zjutraj odšli neposredno naprej na delo v Avstrijo in Maribor, je na še en vidik njihovega zahtevnega prostovoljnega dela opozoril Kmetič. "Ampak, saj smo navajeni," je utrujeno dejal.

V hidrantih ni bilo vode

Po naših informacijah so sicer imeli gasilci veliko preglavic tudi zaradi pomanjkanja vode, saj v hidrantih ni bilo vode. 

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 2
  • Pepe007 10:02 14.junij 2016.

    To je sedaj, ko naša voda ni privatna. In je od vseh. Oziroma od nekaterih.

  • Avatar čavez
    čavez 09:18 14.junij 2016.

    V hidrantih ni bilo vode zaradi tega da si revež nebi slučajno postregel z vodo, če že vodovoda ni imel.Bravo Slovenija.