Slovenija > Črna kronika
265 ogledov

V prometni nesreči umrl motorist

Prometna nesreča Andrej Leban
Na gorenjski avtocesti pri počivališču Povodje umrl motorist, avtocesta je bila dlje časa zaprta.

Zjutraj okrog okrog 7.15 ure je na avtocesti pred počivališčem Povodje od Vodic proti Ljubljani prišlo do prometne nesreče. "Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja je znano, da je 53-letni voznik motornega kolesa, državljan Nemčije, vozil po avtocesti iz smeri Vodic proti Ljubljani. Pri počivališču Povodje je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebno vozilo 32-letne voznice, ki je takrat vozila pred njim in se je zaradi razmer v prometu z vozilom ustavljala," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Zaradi jutranje konice je bila na cesti občasno ustavljajoča kolona.

Po trčenju je motorist padel po tleh in utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

V nesreči je nastalo za okoli 5000 evrov materialne škode.

V času ogleda prometne nesreče je bilo zaprto smerno vozišče proti Ljubljani, preusmeritev prometa je potekala po vzporednih lokalnih in regionalnih  cestah, promet pa so na posameznih odsekih usmerjali policisti. Nekaj minut pred 9. uro so s kranjske policijske uprave sporočili, da je zaradi zastojev na vzporednih cestah preklicana preusmeritev tovornega prometa. Nekaj pred 10. uro je bil promet na avtocesti sproščen. 

Zastoj na CP Torovo | Avtor: PIC PIC
Zastoj na CP Torovo | Avtor: PIC PIC

 

 

 

 

 

 

Kot lahko vidite na fotografijah, je vse stalo že na cestninski postaji Torovo. 

Do 5. junija so slovenske ceste terjale 49 smrtnih žrtev, kar je manj kot lani. V enakem obdobju preteklega leta je bilo 53 smrtnih žrtev. A to je slaba tolažba, saj je bilo lani ogromno smrtnih žrtev. Za primerjavo, do 5. junija 2016 je bilo smrtnih žrtev le 36, kar pomeni, da jih je bilo letos 13 ali za tretjino več. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Pokerhontas 10:02 09.junij 2017.

    Se pravi.. Do 5.6.2017 je bilo 49 smrtnih žrtev, kar je manj kot lani (lani je bilo 5.6.2016 53 smrtnih žrtev), za primerjavo pa dodate da je bilo 5.6.2016 36 žrtev???A kdo pregleda vaše članke preden jih objavite??

  • alojzr 08:58 09.junij 2017.

    A spet preiskovalnega čakajo, da se pride pofočkat?