Slovenija > Črna kronika
15438 ogledov

Tragična nesreča: Slovenske ceste spet vzele življenje

Prometna nesreča, trčenje avtomobila in motorista PGD Mengeš
V ostrem ovinku zapeljal na nasprotno smer ceste.

Na regionalni cesti med Pesnico in Šentiljem izven naselja Jelenče se je sinoči okoli 21. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 48-letni motorist.

Ob 20.58 sta v Jelenčah v občini Pesnica trčila osebno vozilo in motorno kolo, je sporočila uprava za zaščito in reševanje. Na kraj dogodka prišli gasilci mariborske gasilske brigade in prostovoljni gasilci iz Pesnice, ki so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe.

Na mariborski policijski upravi so pojasnili,  do trčenja prišlo v desnem ovinku, v katerega je motorist peljal iz smeri Pesnice proti Šentilju. Po doslej zbranih podatkih je v ostrem zavoju zapeljal na nasprotno smer ceste, po kateri je iz nasprotne smeri pripeljal voznik avtomobila. Voznik motornega kolesa je pri tem trčil v avtomobil in kljub zdravniški pomoči na kraju prometne nesreče umrl.

Gre za peto smrtno žrtev letos na območju Policijske uprave Maribor, lani v enakem času pa je v prometnih nesrečah na njihovih cestah umrlo sedem udeležencev.

 

* Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • simon0 10:48 02.junij 2023.

    Svibida je in torej tudi svobodno umiramo

  • SlavkoKrizman 09:25 02.junij 2023.

    "Tragična nesreča: Slovenske ceste spet vzele življenje" cesta ni kriva, če mi neznamo voziti s hitrostjo prilagojeno razmeram na cesti....

  • Avatar Leon
    Leon 09:09 02.junij 2023.

    Motoristi so največja nevarnost sami sebi ! Žal tudi nedolžni nastradajo .