Slovenija > Črna kronika
16296 ogledov

37-letnik umrl na avtocestnem počivališču

nesreča počivališče Polskava
1/3
PGD Slovenska Bistrica
Ponoči se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba.

37-letni Mariborčan je vozil osebni avtomobil po avtocesti iz smeri Ljubljane proti Mariboru. V Polskavi je zapeljal na počivališče. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je s prednjim levim delom vozila trčil v zadnji desni del ob levem robu parkiranega tovornega vozila poljskih registrskih oznak, v katerem je 52-letni Poljak opravljal svoj počitek. Trčenje je bilo tako silovito, da je voznik osebnega avtomobila na kraju nesreče umrl. 

nesreča počivališče Polskava | Avtor: PGD Slovenska Bistrica PGD Slovenska Bistrica

Pokojnega so iz vozila izrezali gasilci. Na kraju so posredovali gasilci PGD Slovenska Bistrica in GB Maribor. Zavarovali in razsvetlili so kraj dogodka, izvedli tehnično reševanje ter nudili pomoč reševalcem NMP Maribor. Obenem so tudi odklopili akumulator in posipali iztekle tekočine. 

Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, policisti pa odvzem telesnih tekočin pokojnega in izvedeniški pregled njegovega vozila. Po zaključku preiskave bodo policisti s poročilom seznanili pristojno tožilstvo. Poljskemu vozniku tovornega priklopnega vozila so policisti izrekli globo.   

nesreča počivališče Polskava | Avtor: PGD Slovenska Bistrica PGD Slovenska Bistrica

Kako zelo so prezasedena naša avtocestna postajališča, smo poročali že pred časom, Dars pa jih ne sme kaznovati. 

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor umrlo 19 oseb, lani v primerljivem obdobju pa 18, so še sporočili s PU Maribor. 

V celotni državi so do ponedeljka ceste terjale 90 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 99 smrtnih žrtev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • McClain 18:19 13.december 2018.

    vedel sem da se bo to slek ko prej zgodilo, za razliko od nasega silnega ministrstva za promet, ki tega ne uredi in ne uredi ze leta. In se se bo zgodilo. Sam zapeljite se enkrat z avtoceste ponoci, ko ...prikaži večo so kamioni parkirani ze na cesti ki vodi k postajaliscu. Pac se en primer butalsko urejene drzave, ker parkirisc za kamionarje ni, drzavi pa priunasajo enormne denarje.

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 13:42 13.december 2018.

    inkasantstvo pa po liniji najmanjšega odpora kaznuje ubogega kamionarja, ki mora počivati po zakonu, a nima kam parkirati. bog ne daj, da bi raje dali kazen tistemu, ki ni naredil dovolj velikih parkirišč, a ne?