Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

V prostem času prijel mladoletnika, ki je kradel

aretacija aretiran lisice Shutterstock
Mladoletnik kradel v trgovini in skoraj pobegnil. V svojem prostem času ga je ujel policist, ki je bil slučajno v bližini.

"Sinoči, 17. 8. 2016, malo 20. uri je še ne polnoletni mladenič iz okolice Maribora, v eni od trgovin na Tržaški cesti v Mariboru izvršil tatvino večih artiklov v vrednosti nekaj več kot 50 evrov. Njegovo dejanje so opazili varnostniki, ga skušali zadržati, vendar jim je osumljenec pobegnil. Varnostnik je stekel za njim, ostali zaposleni pa so o dejanju obvestili policijo," so sporočili policisti mariborske policijske uprave. 

Po naključju je bil v bližini policisti policijske postaje Lenart, ki sicer ni bil v službi in v uniformi. 

"Kakor policistu nalaga zakon je priskočil na pomoč varnostniku, da sta osumljenca prijela in ga zadržala do prihoda patrulje na kraj. Uniformirani policisti so mladoletnika pridržali, mu zasegli ukradene predmete ter jih vrnili oškodovani trgovini. O dejanju so obvestili tudi njegove starše in jim sina po zaključku pridržanja predali v varstvo," so sporočili policisti, ki bodo mladoletnika ovadili tožilstvu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.