Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

V prtljažniku vlomilsko orodje

Vlomilsko orodje PU Koper
Povečano število tatvin na avtocestnih postajališčih in bencinskih črpalkah. Prijeli dva državljana Kosova, ki sta imela v prtljažniku nož za prediranje pnevmatik.

Na avtocestnih postajališčih in bencinskih servisih se je v zadnjih mesecih povečalo število tatvin in ropov, zato so na območju PU Koper poostrili nadzor ter povečali prisotnost policistov in kriminalistov.

V soboto okoli 23.20 so sežanski policisti skupaj s kriminalisti na počivališču Povir jug pregledali 52 in 44-letnega državljana Kosova, ki sta se prevažala s starejšim osebnim avtomobilom opel vectra.

Po identificiranju oseb in pregledu vozila so odkrili, da imata več pripomočkov za vlamljanje (vlomilski ključi za vozila) in nož za prediranje pnevmatik.

Obema so odvzeli prostost in ju zaslišali. Ovadena bosta zaradi storitve kaznivega dejanja "izdelovanja in pridobivanja orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.