Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

V štirih dneh ustavili 13 vinjenih voznikov

Žurnal24 main
Slovenjgraški policisti so v zadnjih štirih dneh pridržali kat 13 vinjenih voznic in voznikov. Rekorderka med njimi je napihala kar 2,94 g/kg alkohola. Policisti bodo zato poostrili nadzor.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Slovenj Gradec, so v noči s 3. na 4. april med 20.05 in 7.47 zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali pet voznikov osebnih avtomobilov, voznika štirikolesnika in 22-letno voznico iz Občine Mežica, ki je v cestnem prometu vozila osebni avtomobil. Zaradi očitnih znakov vožnje pod vplivom mamil so ji tamkajšnji policisti odredili preizkus z napravo ali sredstvom za hitro ugotavljanje prisotnosti mamil, vendar ga je odločno odklonila.

V noči s 4. na 5. april, med 23.07 in 4.50, so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali dva voznika osebnih avtomobilov, v nedeljo pa še 42-letnega voznika iz okolice Slovenj Gradca, ki je med vožnjo s terenskim vozilom ogrožal sebe in ostale udeležence cestnega prometa. Dva voznika osebnih avtomobilov in 45-letno voznico iz okolice Mute pa so zaradi alkohola pridržali v ponedeljek. Voznici je elektronski alkotest nameril kar 2,94 g/kg alkohola v organizmu.

Slovenjgraški policisti so tako od začetka letošnjega leta skupno pridržali že 130 vinjenih voznic in voznikov. Zato bodo policisti še dodatno poostrili nadzor nad vinjenimi vozniki in vozniki, ki bodo vozili pod vplivom alkohola, ter jih kaznovali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.