Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

V streljanju ubita dva Roma

Žurnal24 main
Na Madžarskem sta umrla dva Roma, potem ko so njuni hiši v majhni vasi na severovzhodu države davi z zažigalnimi bombami in puškami napadli neznanci.

43-letni moški in 40-letna ženska sta bila po podatkih lokalne policije ubita, potem ko so napadalci njuni hiši v kraju Nagycsecs kakih 170 kilometrov severovzhodno od Budimpešte najprej obmetavali z zažigalnimi bombami, ki so zanetile požar, nato pa še obstreljevali z lovskimi puškami.

V napadu sta bila omenjeni moški in ženska ustreljena v glavo in sta takoj umrla, enega moškega pa so streli zadeli v trebuh in so ga prepeljali v bolnišnico. Glede na to, da so bili v hišah tudi otroci, bi lahko bilo število žrtev še višje. Policija je za napadalci razpisala nagrado v višini milijona forintov (3835 evrov).

Madžarska vlada bo omenjeni incident obravnavala kot " prednostno zadevo", pri čemer bodo skušali ugotoviti, ali so napadu botrovali rasistični, etnični ali drugi razlogi.

Napad bo v madžarskem parlamentu v torek obravnaval tudi odbor za človekove pravice, je sporočil njegov predsednik Zoltan Balog. Predstavniki Romov v regiji sicer predvidevajo, da za napadom stojijo "ekstremistične skupine".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.