Slovenija > Črna kronika
118 ogledov

V streljanju v Stražišču umrli dve osebi

Stražišče streljanje
1/4
Marko Šeruga
Streljanje v Stražišču. Dve osebi sta umrli. 69-letnik naj bi ustrelil svojo sestro in si nato sodil sam. Šlo naj bi za družinsko tragedijo.

Okoli 12.20 je v Stražišču pri Kranju prišlo do streljanja. Umrli sta dve osebi, poleg 69-letnega strelca je umrla tudi 73-letna ženska. V klinični center v Ljubljani pa so odpeljali tudi tri poškodovane, in sicer 35-letno žensko ter 42- in 77-letnega moškega. Vsi so iz Stražišča pri Kranju, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Iz ljubljanskega kliničnega centra so sporočili, da so po streljanju sprejeli tri poškodovane. "Dva izmed pripeljanih sta zunaj življenjske nevarnosti, eden pa je huje poškodovan in je v postopku obravnave."

Dve lokaciji streljanja

Do streljanja je prišlo na dveh lokacijah. 69-letni Kranjčan je najprej zapeljal pred hišo svojih sosedov v Stražišču. Tam je ustrelil 35-letno žensko in 42-letnega moškega ter ju ranil. Povod za to streljanje naj bi bil spor. Mama ustreljenega 42-letnika je povedala, da je slišala samo streljanje in videla, kako njen sin in snaha ležita ranjena na tleh, otroci pa so jokali v bližini.

Strelski pohod je Kranjčan nadaljeval v sosednji ulici. Tam je ubil 73-letno žensko, po neuradnih informacijah svojo sestro in ustrelil njenega 77-letnega moža. Tu je umrl tudi sam, po prvih informacijah policistov je storil samomor.

Policisti so našli njegovo pištolo in jo zasegli.

"Nič čudnega, če človeku poči film"

Sosedje, ki so storilca poznali, so novinarjem povedali, da je bil priden in delaven človek, zato jih je njegovo dejanje pretreslo. Moški naj bi sicer veljal za zamerljivega človeka.

Krajani Stražišča, ki so se zbrali ob prizorišču streljanja, so menili, da je storilec izgubil razsodnost. Ena izmed krajank je streljanja, ki se v zadnjih dneh vrstijo po Sloveniji, komentirala z besedami: "Ljudje so brezposelni, brez denarja, z živci na koncu, tako ni nič čudnega, da človeku poči film."

 

Komentarjev 10
  • privat 18:16 20.september 2012.

    to je izraz delovanja naših sodišč. ..noben več ne verjame v hleve in štale ,ki jih fašisti imenujejo sodišča....Potem pa podzavesno brez pomoči posegajo v orožje...to se bo vsekakor množično dogajalo...a naš kandidat Pahorovski je pravil ...pravna država deluje..????kaj deluje?? ...prikaži več? Kje???In danes bi rad bil predsednik fašistične državice??

  • Skippy 21:06 19.september 2012.

    Slovencem se je vedno mešalo glede mej. Sodstvo gor ali dol, saj se nihče nikoli ne strinja z odločitvijo sodišča, ampak nadaljujejo z delanjem težav.

  • Senior 19:45 19.september 2012.

    Orožarska afera, kapitalizem in kraja državnega premoženja in še marsikaj drugega smo uvozili iz "demokratične" Amerike i n sedaj res žanjemo to, kar smo sejali. Kapitalizem je najhujša družbena ureditev in pride še posebej do izraza, če ima butaste voditelje.