Slovenija > Črna kronika
3515 ogledov

V trčenju z vlakom umrla 49-letna voznica

prometna nesreča vlak avtomobil
1/3
Sobotainfo.com
V naselju Borejci se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla voznica osebnega avtomobila.

Pomurski policisti so bili o nesreči obveščeni malo po 10. uri. V naselju Boreci (Križevci pri Ljutomeru) sta trčila vlak in osebni avtomobil. 

S PU Murska Sobota so sporočili, da so na podlagi zbranih obvestil in ogleda kraja prometne nesreče ugotovili, da je 49-letna voznica vozila iz smeri naselja Logarovci v smeri glavne ceste skozi naselje Boreci. Na nezavarovan železniški prehod, ki je označen z Andrejevim križem, je brez ustavljanja zapeljala v trenutku, ko je po železniški progi iz smeri Ljutomera v smeri Gornje Radgone pripeljal tovorni vlak. Vlak je trčil v desni bočni del avtomobila in ga potiskal še 200 metrov pred sabo.

Voznica osebnega avtomobila med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Ostala je ukleščena v avtomobilu, iz katerega so jo rešili gasilci. 

Na kraju je kljub oživljanju s strani delavcev Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljutomer podlegla poškodbam. Zdravnik je na kraju potrdil smrt voznice in odredil sanitarno obdukcijo. 

prometna nesreča vlak avtomobil | Avtor: Sobotainfo.com Sobotainfo.com

Gre za prvo letošnjo smrtno žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 09:41 03.marec 2020.

    Ko je policija že toliko za varnost državljanov in njihovo premoženje,bi lahko bili malo bolj natančni oziroma bolj skrbni.Namreč gledam nezavarovan oziroma zavarovan z Andrejevim križem železniški prehod med Paradišče - Šmarje Sap.Ko prihajaš iz smeri Paradišča je na desni ...prikaži več strani ob progi polno "šavja“,bodisi poleti, bodisi pozimi,kar močno otežuje vidljivost na progo,posebno v nočnem času.Malo naprej v bližini šole Šmarje Sap so pa zaradi "varnosti" postavili radar hitrosti.

  • zdrej 16:54 02.marec 2020.

    @B. P. Dragi novinar, v kraju Borejci ni železniške proge. Če si prekmurec, bi to moral vedeti! V podnaslovu je ta napaka.

  • Avatar Leon
    Leon 16:33 02.marec 2020.

    Voznica osebnega avtomobila med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Ostala je ukleščena v avtomobilu, iz katerega so jo rešili gasilci. To je tipični policijski zapis ! In kaj v tem primeru spremeni varnostni pas ?