Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

V vodnjaku našli mrtve medvede

Medved
1/13
PGD SOTESKA
Nad Loško vasjo so v vodnjaku našli štiri mrtve medvede.

Danes malce pred poldnevom so v gozdu nad Loško vasjo v občini Dolenjske Toplice v zapuščenem vodnjaku našli štiri poginule medvede. Iz vodnjaka so jih potegnili gasilci in jih predali dežurnemu higieniku Veterinarsko higienske službe Novo mesto. O dogodku so bile obveščene tudi pristojne službe, je zapisano na strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Kot so v gasilsko reševalnem centru Novo mesto povedali za STA, so močno razpadala medvedja trupla predali higieniku veterinarsko higienske službe in o najdbi obvestili pristojne službe. Na novomeški policijski upravi pa so povedali, da pri omenjenem primeru za zdaj kaže, da je šlo za nesrečo, pri kateri ni znakov kaznivega dejanja.

V omenjenem gozdu, ki sodi v sestav gozdov Kočevskega Roga, naj bi bilo še nekaj podobnih vodnjakov, ki so ostanek oskrbovalne postaje nekdanje gozdno-gospodarske ozkotirne železnice, so še povedali novomeški gasilci.

Komentarjev 9
  • Žurnalček 22:13 18.november 2012.

    Sva midva z prijateljem , kopala kure proti ušem, vendar je on premalo razredčil sredstvo in je polovico kur poginilo. Sva jih dala v polivinil vreče , tiste od grozdja in vrgla v zapuščeni vodnjak. No in je malo smrdelo ...prikaži večo , oblast v mestu se je pa med tem tudi že zamenjala in so po vonju ugotovili , da zna to biti masovna grobnica. Pa so prišli vsi dejavniki države, pa je pršu Unprofor, pa je šel noter gasilec pod dihalnim aparatom in ven privlekel prvo vrečo z žrtvami. Pa so ven padle zgnile kure, nakar so se domačni takoj spomnili kopanja kur proti ušem, nama neprisotnima hebali mater . Ja so bli pa državni organi zlo zlo razočarani , ker niso našli masovne grobnice ! No so , sam ne z pravo vsebino !

  • MK 23:27 16.april 2012.

    hvala za tvoje vprašanje. Tudi sam se čudim, kaj sem napačnega napisal?

  • reider 21:29 16.april 2012.

    To ni še nič. Tu prinas je padel še majhen pes noter v enga zapuščenega. " sta skupaj zelo blizu. Pa sem javil na občino in že 3 leta nič. Moj sosed je sam zadelal bolj za silo enega. Pes ...prikaži več je bil njegov. To je rezultat človeške malomarnosti in brezbrižnosti.