Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

V zlatarno s sekiro in pištolo

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
V ponedeljek popoldan se je v centru prestolnice zgodil oborožen rop draguljarne in zlatarne Loboda na Wolfovi ulici. Storilca naj bi bila oborožena s sekiro in pištolo.
Išče se:
Moški, star med 30 in 40 let, visok okoli 185 cm, močnejše postave, oblečen v dolg plašč ter moški, star med 20 in 30 let, visok okoli 175 cm, suhe postave, oblečen v temno modro jakno s kapuco, katero je imel v času ropa poveznjeno čez glavo.

"Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta v zlatarno vstopila dva storilca. Eden izmed njiju je zagrozil uslužbencema zlatarne, svojo grožnjo pa podkrepil s pištolo. Neznana storilca sta nato razbila dve vitrini in iz notranjosti odtujila nekaj ur priznanih višje cenovnih znamk," nam je zatrdil Vinko Stojnšek s PU Ljubljana in dodal, da je z dejanjem nastala večja premoženjska škoda, pri kaznivem dejanju ropa pa na srečo ni bil nihče poškodovan.

Starejši storilec, oblečen v plašč in pokrit z baretko, naj bi pozvonil pred vhodom zlatarne. Odzvali so se zaposleni in ga spustili skozi avtomatizirana vrata. 40-letnik naj bi takoj zatem izvlekel pištolo in grozil prodajalki ter prisotnemu lastniku, Tomislavu Lobodi. V prostoru naj bi se mu pridružil še mlajši ropar, ki naj bi imel preko glave povešeno kapuco, in s pomočjo sekire razbil nekaj vitrin z dragocenostmi, poroča MMC.

Prodajalki naj bi med ropom uspelo pobegniti skozi zadnja vrata v bližnji lokal, od koder naj bi poklicala policijo, ki je na kraj zločina prispela hitro, a očitno prepozno.

Še en rop pošte na Dunajski cesti
V ponedeljek okoli 15. ure je bila PU Ljubljana obveščena še o enem ropu pošte na Dunajski cesti v Ljubljani. "V prostore pošte je vstopil neznani storilec ter z grožnjo, ki jo je podkrepil s pištolo, od uslužbenke zahteval denar. Uslužbenka mu je izročila nekaj sto evrov gotovine, nakar je storilec prostore zapustil v smeri Palmejeve ulice," dogodek opiše Stojnšek in doda, da je bil storilec moški suhe postave, star okoli 30 let ter visok okoli 180 centimetrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.