Slovenija > Črna kronika
136 ogledov

Varnostnika pretepla fanta do neprepoznavnosti?

Svet norosti in vročice v Cirkusu Marko Ocepek
Inšpekcijski nadzor nad varnostno službo. Dva varnostnika naj bi včeraj ponoči v diskoteki Cirkus pretepla mlajšega fanta. Prvi inšpekcijski nadzor naj bi pokazal, da nepravilnosti ni bilo.

Inšpektorat RS za notranje zadeve je opravil inšpekcijski nadzor nad delom varnostne službe v diskoteki Cirkus, kjer naj bi danes ponoči varnostnika pretepla mlajšega fanta in po neuradnih podatkih ugotovil, da nepravilnosti ni bilo, so poročali v 24ur.

Policija je bila o incidentu obveščena okoli 2. ure, preiskava še poteka. Ugotavljajo tudi, ali je bilo posredovanje varnostnikov upravičeno in sorazmerno.

"Varnostnika pretepala že nezavestnega mladeniča"

Bralka, ki je bila priča pretepu, je Požareportu podrobno opisala dogodek. Zapisala je, da je varnostnik sredi plesišča fanta zbil na tla. Pridružil se mu je še drugi varnostnik, skupaj sta ga po njenih besedah pretepala, ko je že nezavesten ležal na tleh. "Z glavo sta ga večkrat udarila ob tla in ob bližnji točilni pult, nato pa sta ga nezavestnega pobrala s tal in ga dobesedno odvlekla s plesišča," je zapisala bralka.

Pozneje je videla pretepenega mladeniča, ki je vklenjen ležal na mokrih tleh pred diskoteko. Zapisala je še, da je imel "obraz izmaličen do neprepoznavnosti".

Gost naj bi kršil javni red in mir

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili obveščeni o tem, da naj bi eden od gostov pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, zaradi česar so posredovali redarji. Obvestila še zbirajo, "moškega pa so tudi oglobili zaradi neupoštevanja zakonitih odredb pooblaščene uradne osebe".

Hkrati pa vodijo predkazenski postopek zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje nasilništva. Po podatkih policije se moški zdravi v ljubljanskem kliničnem centru in ni v življenjski nevarnosti.

Cirkus: Napadel je prvi

Svojo stran zgodbe so pojasnili tudi v klubu Cirkus. Zapisali so, da je moški začel izzivati varnostnika z vprašanjem, "ali je peder". Že je odšel naprej, se nenadoma obrnil in napadel varnostnika. Varnostnik, ki ni bil napaden, je uporabil strokovni prijem za obvladanje napadalca. V klubu so zatrdili, da je varnostnika moški vztrajno napadal, ona dva pa sta ga poskušala obvladati. V tem času je padel na tla in se ob tem udaril ob točilni pult.

"Potem ga je varnostnik s strokovnim prijemom le uspel obvladati s prijemom za vrat, pri katerem napadalec s pravilnim pristopom izgubi zavest, kar se je tudi zgodilo. Po tem ukrepu so osebo varnostniki odnesli pred vhod. Tam se je zbudila in spet takoj pričela napadati varnostnike," so zapisali.

Moški je napadanje nadaljeval, ko so prišli policisti, napadalen je bil tudi do reševalcev, ki mu zaradi tega niso dali prve pomoči.

V klubu še preverjajo neujemanje pričevanj očividcev. "Dejstvo je, da do tega dogodka nikakor ne bi smelo priti, ne glede na to, kaj je vpletena oseba naredila. Zaradi svojega ravnanja ne bi smela končati v bolnišnici. Dejstvo je tudi, da je naloga varnostne službe, da obvlada napadalca tako, da ga pri tem, če je le mogoče, ne poškoduje. Vpleteni osebi se iskreno opravičujemo in obljubljamo, da bomo zadevo raziskali do konca," so sklenili svoje sporočilo.

Valina: "Varnostniki svoje delo opravili strkovno"

Za razjasnitev dogodka smo se obrnili tudi na Valina varovanje, ki Cirkus varuje. Odgovorili so nam, da že opravljajo notranjo preiskavo. "V primeru, da bomo ugotovili, da so varnostniki prekoračil svoja pooblastila, bomo zoper njih ustrezno ukrepali in jih ovadili na policijsko postajo. Po sedaj zbranimi podatki, so varnostniki svoje delo opravili strokovno in profesionalno."

Poleg izjave pa so nam poslali tudi opis dogodka, ki pa je skoraj identičen tistemu, ki smo ga prejeli od odgovornih iz Cirkusa.

 

Komentarjev 29
  • Žurnalček 01:52 20.september 2012.

    Vsak varnostnik , ki se nabilda na steroidih in ta dva v Cirkusu sta smešno skrivinčena kot Popaj , je majmun . Izjava lokala je popolnoma brezpredmetna oz ni uradna , kot tudi ne neuradna. Smešno enaka izjavi varnostne službe.Kdo ...prikaži večo je od lokala sploh zahteval uradno izjavo in kdo jo je izgleda uvrstil v spis, kjer se taka kot je -z pečatom Cirkus- je bil Cirkus očevidec -sploh ne bi smela nahajati !

  • Stolp 17:22 17.september 2012.

    Jaz ne hodim po diskotekah in prireditvah za plebejske množice.

  • ghz891 15:00 15.september 2012.

    Mali je sejal kar je žel... Varnostniki nikakor nebi smeli popuščati pod verbalnimi provokacijami (tisti ki, niso primerni za službo varnostnika in bi morali na cesto) ampak ko gre za telesni napad je pa to popolnoma drugačna zgodba, varnostnik se ...prikaži več je imel vso pravico branit. Seveda so vsi gostje lokala videli ubogega revčka ki leži na tleh medtem ko ga agresivni varnostniki pretepajo. Vendar kaj bi bilo ob takem karakterju/problematiku (z alkoholom ali brez) bolj primerno? Lovska puška z pomirjevalnimi naboji? Elektrošoker? Tazer? Takim idiotom ki iščejo težave naj se za nekaj let prepove vstop v lokale, vsaj do časa ko naj bi se malo bolj zresnili. Je pa res da se mogoče tudi kak preveč agresiven varnostnik najde, vendar to tu v tem primeru očitno ni bil problem.