Slovenija > Črna kronika
97 ogledov

"Varnostniki so pretepli sina"

Varnostnik Shutterstock
Bralka: Štirje varnostniki so fizično obračunali s sinom, policisti niso ukrepali po pravilih. Policija: Po opozorilu varnostnikov je začel groziti in zamahovati, zato so ukrepali.

"Štirje varnostniki so pretepli mojega sina, vmes ni bilo nobenega alkohola ali droge. Najprej so ga pretepli, nato pa vlekli vklenjenega po celem Tušu. Na kraj je kasneje prišlo tudi pet policistov, ki niso ravnali v skladu s pravili," je zgrožena mama 20-letnika, ki se je obrnil na nas. Do incidenta je prišlo v koprskem Planetu Tuš v zgodnjih jutranjih urah preteklo nedeljo.

Kot je še dejala, so mu policisti namesto nudenja pomoči pomolili "položnico pod nos", po njenih besedah so ga sili k podpisu neresnične izjave s strani varnostnikov.  20-letnika so dekle in prijatelji odpeljali na urgenco, saj je težko dihal in imel bolečine v vratu in glavi.

Prepir, grožnje, zamahi

Policiste je na kraj poklical vodja varnostne službe v diskoteki – obvestili so jih, da zadržujejo osebo, ki ni upoštevala ukrepov varnostnika in so jo zato vklenili.

Po ugotovitvah policistov, je 20-letnik  oviral in preprečeval izvedbo ukrepov varnostniku. "Varnostnik je ob 3.40 zaprl izhod na teraso, potem ko je 20-letnik teraso zapustil. Takoj za tem se je ta poskušal vrniti na teraso, da bi kadil. Bil je opozorjen, da je terasa zaprta. Po prepiru z
varnostnikom je pričel groziti in zamahovati z rokami proti varnostniku," pojasnjujejo na Policijski upravi Koper.

Varnostnik ga je sprva poskušal umiriti s strokovnim prijemom: "Ker se fant ni umiril, je varnostnik s pomočjo drugih dveh varnostnikov uporabil sredstva za vezanje in vklepanje in ga zadržal," so še sporočili s policije. Kot je pojasnila mama 20-letnika je želel na terasi počakati prijatelje, da bi nato skupaj odšli domov.

Policisti so kršitelju pred izdajo  plačilnega naloga poučil, da se lahko izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška. To je storil, vendar izjave ni želel podpisati, prav tako ne potrdila o vročitvi plačilnega naloga. Policisti so mu plačilni nalog v višini 400 evrov izdali, ker je "s silo in
grožnjo, da bo neposredno uporabil silo, oviral in preprečeval izvedbo ukrepov varnostniku".

Družina pa je sicer že ovadila varnostnike.

Komentarjev 24
  • mira 12:34 24.februar 2014.

    http://MegaStoon.Com/1/?share=259942

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:44 24.februar 2014.

    Tko,kot je eden pred mano napisal:model je bil nabit,ko top,pol je pa vse njegovo in samo njemu se godi krivica.Ko pa sprovocira varnostnike in mu ti mal rebra preštejejo je pa sistem tak,da on ni z ničemer izzival,so ga ...prikaži veča kar iz ljubega dolgčasa spustl skoz roke,ker so neizobraženi in primitivni tile varnostniki????Je že mogu težit,da jih je ujel in mislim,da bo naslednjič premislu,kaj bo težil po lokalih.

  • druzboslovec 10:44 24.februar 2014.

    No ker vidim, da ste vsi seznanjeni z vsem in poznate zakon, naj se jaz povem svoje. Tega dne sem bil prisoten ko se je zgodil ta dogodek, sicer sem ze parkrat bil v Tus planetu Koper in do sedaj ...prikaži več nikoli nisem zasledil nasilja varnostnikov. No da razložim ta dogodek, ker sem bil v neposredni bližinifant je bil vinjen, varnostnik mu je lepo razložil da je terasa zaprta, in da ne more več na teraso, fant je začil vpiti se nesramno obnašati in kriliti z rokami, varnostnik mu je rekel naj se umiri, vendar je z roko zamahnil proti varnostnika, nakar ga je ta s strokovnim prijemom umiril in ga prosil naj se umir, ter ga spustil, vendar je fant takoj zopet napadel varnostnika, h katermu je v pomoč pritekel še en in sta ga položila natla, brez kakršnihkoli udarcev in vklenila, saj se je močno upiral, odpeljala sta ga do izhoda, in to je to nobenih udarcev oz. karkoli, zato ko berem izjave mame mi je kar žalostno kakšno je to sprenevedanje... fant je bil strokovno obvladan in sigurno nebi bil u