Slovenija > Črna kronika
245 ogledov

"Vašo hčer so posilili, ubili in vrgli v reko"

Most čez Savo v Beogradu Profimedias
Srbski mediji poročajo o pogrešani 15-letni Barbari Vitez, ki je izginila na svoj rojstni dan. Sumijo, da je padla v reko, a starši so dobili pismo, v katerem neznani pošiljatelj trdi, da so jo posilili, ubili in nato vrgli v ledeno reko.

15-letnica iz Sente v Vojvodini je 25. novembra odšla od doma s svojimi prijatelji, da bi praznovala rojstni in od tedaj jo pogrešajo. Policija domneva, da je dekle padlo vreko Tiso.

Starši se z oceno policije ne strinjajo. Poudarjajo, da se je dekle balo višine ter da ne bi hodila po robu mosta. Poleg tega trupla dekleta še vedno niso našli.

Poziv preko Facebooka

"Ni uživala alkohola, ni se drogirala in ni kadila. Prepričan sem, da ima nekdo več informacij od uradne različice, o tem, kaj se je zgodilo tisti večer," je na Facebooku zapisal Igor Jurić, oče 15-letne Tijane Jurić, za katero se je izkazalo, da jo kruto umoril 34-letni mesar iz Surčina Dragan Đurić. "Prosimo vse, ki karkoli vedeli o izginotju dekleta, da se javijo. Nedavno smo s skupaj uspeli rešiti uganko izginotja enega dekleta. To je nova naloga, pomagajmo staršem."

Starša sta medtem prejela anonimno pismo, v katerem neznanec trdi, da Barbara ni izginila po naključju, temveč so jo ubili in vrgli v reko. Pismo, ki sta ga starša predala policiji, je bilo po pisanju medijev napisano s kemičnim svinčnikom v madžarskem jeziku.

"Ne vemo več, kaj naj bi si mislili in delali. Najbolj grozno je, da Barbare ni. Zmešalo se nama bo, če ne bova izvedela resnice, kaj se je zgodilo. Njenega trupla niso našli," je za srbske medije povedal oče. 

Pisec je mlad

V pismu, ki so ga dobili, je zapisano še, da so Barbaro omamili, preden jo je napadalec posilil in zadavil ter zatem vrgel v reko. Policija ocenjuje, da je pismo, sodeč po pisavi, napisala mlajša oseba, morda srednješolec. Ne morejo pa še oceniti, ali je avtor preiskovalce želel usmeriti na pravo sled ali pa jih zavesti v napačno smer iskanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • matermila 08:54 26.december 2016.

    Dokazane posiljevalce in pedofile,bi po hitrem postopku kastriral in jih nateral na prisilno delo,do smrti.Tiste,ki pa zraven že omenjene svinjarije žrtev še ubijejo,pa na vislice sredi glavnega trga,v poduk vsem,ki se jim kaj takega poraja v glavi.Samo bedaki ukinjajo smrtno kazen.