Slovenija > Črna kronika
88 ogledov

Velenjčan ubil 33-letno partnerko

Dolena Anže Petkovšek
Na območju Velenja je ponoči prišlo do umora.

"Nekaj pred 4. uro zjutraj so nas iz Zdravstvenega doma Velenje obvestili, da je 46-letni moški doma z območja Velenja k njim pripeljal 33-letno partnerko, ki je umrla nasilne smrti," so sporočili celjski policisti. 

46-letnik je osumljenec, zato so mu odvzeli prostost in je v pridržanju, policija dejanje preiskuje. 

Po neuradnih informacijah, ki jih navaja Večer, je storilec žrtev, s katero naj bi imel dva predšolska otroka, zadavil, po dejanju pa naj bi na Facebooku objavil opravičilo: 

"VSEM SE OPRAVICUJEM ZA MOJE DEJANJE BIL SEM SLAB IN NISEM VELJAL BIL SEM DOBER IN SPET NE VELJAM KAKSEN NAJ BO POL CLOVEK V SVOJEM ZIVLENJU NAJ SE KDO RECE DA JE BOG NA SVETU NI BOGA NE VERJAMTE V NJEGA KER NE OBSTAJA".

Več podatkov o tragičnem dogodku bo na jutrišnji izjavi za javnost predstavil Milan Vogrinec,  Vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Vzrok naj bi bilo ljubosumje, umrla naj bi delala kot natakarica in naj bi bila zaradi tega ob večerih večkrat zdoma.

Nasilje v vsaki peti družini

Nevladne organizacije v Sloveniji sicer ocenjujejo, da je nasilje prisotno v vsaki peti družini v Sloveniji, da je posiljena vsaka sedma ženska, le pet odstotkov vseh žensk z izkušnjo nasilja pa išče kakršnokoli pomoč.

“Nasilje v domačem okolju in partnerskih odnosih je bolj prikrito, zato ga je tudi teže prepoznati in preprečevati. Večina takšnega nasilja je storjenega v stanovanju. Med žrtvami je največ žensk, ki so s povzročiteljem v zakonskem ali zunajzakonskem razmerju,” piše na spletnih straneh Zavod Emma, centra za pomoč žrtvam nasilja.

Po njihovih izkušnjah veliko žensk nasilja sploh ne prijavi, ker se bodisi sramujejo ali pa se bojijo nadaljnjega nasilja ali tega, da jim ne bo nihče verjel. 

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 12
  • pulse 10:15 28.december 2015.

    Ubije, potem pa reče, da Boga ni - kot da je Bog kriv za to, kar je sam naredil...

  • watcher 10:12 28.december 2015.

    Dobro delaš, če si dobra oseba. Ne zato, da bi dobival pozornost. Danes je preveč takšnih, ki bi radi bili v središču pozornosti, ker znajo dihat. Lep primer so naši slovenski estradniki.

  • h3o 20:18 27.december 2015.

    ljubezen traja tam kjer je denar