Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Velika Britanija išče 5-letno April

April Jones Reuters
Na Otoku obupno iščejo petletno April Jones, ki se je v ponedeljek zvečer igrala s prijateljico, nato pa menda izginila v kombi svetle barve. Za njo se je izgubila vsaka sled.

Policija in skoraj 200 prebivalcev mesteca Machynlleth so vso noč iskali malo April Jones, a za zdaj brez uspeha. Očividci so deklico nazadnje videli včeraj zvečer, ko se je igrala v bližini svojega doma, nato pa po besedah prijateljice vstopila v kombi sive oziroma svetle barve.
Lokalna policijska ekipa za pomoč prosi še več prostovoljcev, za zdaj pa menijo, da je bila petletnica ugrabljena. "Predvidevamo, da so jo ugrabili ob sedmih zvečer po lokalnem času. Trenutno imamo zelo malo informacij, a kot kaže, je osumljenec April zvabil v kombi, nato pa se z njo odpeljal," je za Sky News sporočil policijski tiskovni predstavnik.

Ena izmed prostovoljk Anwen Morris pa je dejala: "Potrebujemo čim več ljudi. Potrebujemo ljudi v avtomobilih, ljudi, ki jo bodo iskali peš, nekoga, ki bo preiskal goro. Vse, ki lahko pomagajo." Lastnik tamkajšnje restavracije Razul Islam pa je za Sky News povedal, da jo že išče na stotine ljudi. "To je zelo majhno meto in skoraj vsi jo iščejo. Zelo sem šokiran, da se je to zgodilo v mestu, kakršno je naše."

Komentarjev 1