Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

"Vem, kaj delam. Ne boš se rešil"

Slika je simbolična. Žurnal24 main
Madžarska policija je prijela šesterico, ki naj bi bila povezana z odkritjem trupel, ki naj bi jih morilci žive zakopali.

Vodja skupine naj bi bil Makedonec, česar pa policiji za zdaj ni uspelo potrditi, saj moški nima nobenih dokumentov. Po pisanju madžarskega portala FN naj bi bil vodja nekdanji član zloglasne Arkanove skupine in naj bi sodeloval v vojni na Hrvaškem.

Tri osebe med prijetimi so letos že obravnali v povezavi z oboroženimi ropi, zdaj pa jih čaka še obtožba zaradi umorov.

Do zdaj so v gozdu na otočku Čepel na jugu Budimpešte našli štiri trupla, ki jih še niso identificirali. Policija nadaljuje pregledovanje območja, če bi bila v gozdu še morebitna druga trupla.

Uspelo se mu je rešiti

Na dogajanje na otoku je oblasti opozoril 30-letni Romun, ki mu je uspelo ubežati črni usodi. Kot je pozneje povedal, se je vodja združbe z njim spoprijatelil in ga povabil na pijačo v kočo v gozdu, kjer je vodja živel s še enim parom. Vodja je obiskovalca opil, pretepel, ga okradel in zahteval kodo njegove bančne kartice.

Ko jim je povedal kodo PIN, so ga zvezali in ga živega zakopali v zemljo. Vodja naj bi Romunu rekel: "Poslušaj me. Vem, kaj delam. Ko sem bil komandos v vojski, smo tako zakopali ljudi. Ne boš se rešil. Če boš premikal roke, si boš obraz zakopal v zemljo in se zadavil," navaja portal 24sata. Poleg njega so nato pustili še psa čuvaja, a se mu je čudežno uspelo rešiti. Stekel je do prve hiše in obvestil policijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.