Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Verižno trčenje v predoru

Kolona na avtocesti Žurnal24 main
Iz dolenjske smeri proti Ljubljani stoječe kolone. Do teh prihaja tudi na lokalnih cestah, kamor so se preusmerili vozniki na poti proti prestolnici.

Na dolenjski avtocesti je v predoru Mali vrh proti Ljubljani prišlo do verižnega trčenja. Okoliščine nesreče policija še preiskuje, informacije glede tega še pričakujemo. Posledice nesreče so do 9. ure sicer že odstranili.

Kot poroča Prometno-informacijski center za državne ceste je na avtocesti proti Ljubljani zaradi nesreče prišlo do dolgih zastojev, ob 9. uri je bil zastoj dolg že okrog šest kilometrov.

Gneča je tudi na lokalnih cestah, kamor so se preusmerili vozniki. "Tu vse stoji," nam je povedal bralec, ki je avtocesto zapustil pri Grosuplju in pot nadaljeval po lokalnih cestah.

Več sledi ...

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 3
  • zdrej 12:00 27.september 2016.

    Veržno trčenje je prikaz neuporabe pravila o varnostni razdalji. Ko si mislimo "pa saj se bo ustavilo", potem pa se zgodi, da se ne. Takrat je že prepozno.

  • zdrej 11:58 27.september 2016.

    To je samo izgovor. Ne trdim, da ne nosi DARS oz njegovi delavci določene odgovornosti za določene dogodke. Hočem povdariti naslednje, da so za nesreče vedno v glavnem krivi soudeleženi vozniki. Le mi vozniki smo tisti, ki lahko veliko naredimo ...prikaži več na varnosti s tem, da se razmeram na cestah prilagodimo s hitrostjo in potrpežljivostjo. Varnostna razdalja pa je itak samoumevna, da mora biti večino časa vožnje "urejena"!Skratka, nobena agencija za varnost v prometu, prometno ministrstvo, AMZS in druge organizacije ne morejo narediti prometa tako varnega, kot ga lahko vozniki.Nestrpnost pa je treba sprostiti izven ceste s kakšnim opozorilom pristojnim službam preko maila. Če so tam ljudje s poslanstvom, bodo pa mogoče spregledali in zadevo popravili in/ali odpravili.Sicer pa če se ceste ne bi popravljale in vzdrževale, bi pa bilo še slabše. Če vas moti način, le to treba izraziti pristojnim službam. NA forumih jih ni praviloma ni!

  • d 10:44 27.september 2016.

    Sj ne more bit drgac, ce skos omejujejo pretok na avtocesti s kolicki in zapiranjem predorov ... dars je neposredno kriv za ogromno nesrec s svojim nestrokovnim ravnanjem