Slovenija > Črna kronika
594 ogledov

Video: Vozila v nasprotno smer, dve žrtvi

Nesreča Karteljevo
1/14
PIC
Na dolenjski avtocesti so zaradi voznice, ki je vozila v napačno smer, trčila tri vozila. V nesreči sta dve ženski umrli, tretji udeleženec pa je lažje telesno poškodovan.

Na dolenjski avtocesti na Karteljevskem klancu se je okoli 8.30 zgodila huda prometna nesreča, zaradi katere je bila več kot pet ur blokirana avtocesta iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu.

Dva človeka sta umrla, ena od njiju je 60-letna voznica, ki je zapeljala na napačen uvoz in vozila v napačno smer. Umrla pa je tudi 77-letna ženska, v katero je trčila, medtem ko se je 63-letni voznik kombiniranega vozila lažje poškodoval in je bil odpeljan v bolnišnico, nam je povedal vodja operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto Robert Perc.

60-letnica je na nasprotno stran avtoceste verjetno zapeljala prek izvoza Novo mesto -  zahod. Peljala je skozi predor Karteljevo, nato pa iz predora na tamkajšnjem klancu naletela na druga vozila. Na posnetku Darsovih kamer je vidno, da so se ji drugi udeleženci umikali že v predoru, morda pa sama skozi predor niti ni vozila s prižganimi zasenčenimi lučmi.

Radovedneži še poslabšali stanje

Številni vozniki so s počasno vožnjo mimo mesta nesreče tudi tokrat ustvarjali zastoje na drugi strani avtoceste ter na vzporedni cesti. Perc je zato opozoril udeležence v cestnem prometu, naj se v primeru nesreč ne ustavljajo in opazujejo dela pristojnih služb na terenu, saj s tem ogrožajo in onemogočajo promet.

Prometna nesreča, v kateri so bila udeležena štiri vozila, se je zgodila tudi na štajerski avtocesti. Kljub podobam zverižene pločevine se je vse razpletlo relativno srečno.

Komentarjev 32
  • Luka Lovše 16:00 08.september 2012.

    Pa cigansko mafijo uničijo, aja, ni pooblastil, človek se celo leto jebe, da pridela par litrov vina, pa tud kak deci spije, pa je takoj kaznovan, cigo mafija pa mirne duše drogo prodaja, pa je vse o.k., saj verjamem, da ...prikaži več se najdejo policisti, ki bi to zatrli, samo jim zakon nedopušča. Žalostno...

  • Skippy 14:35 08.september 2012.

    Kontra zapeljes nezavestno, logicno pa, da se potem zavestno peljes kontra, ampak samo zato, ker ljudi zgrabi panika in ne vedo, kaki bi ukrepali. Potem pa je tudi se avtomatski odvzem izpita in se zato splaca tvegati, namesto da bi ...prikaži več ljudje parkirali na odstavni pas in pocakali na pomoc.

  • Oxxo 11:39 08.september 2012.

    Narobe ? seveda je narobe... V glavah ljudi! In nedeljskih (običajno že v letih) šoferjih... In potem so take situacije na AC... in da ne omenjam krožišča... ko foter v poznih letih debelo gleda in se trese... ko se mu ...prikaži več nasproti "v napačno smer" pripelje 5 avtomobilov... in mu ni nič jasno da je ON TISTI ki je zaj....