Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Vlak trčil v 22-letno voznico

(Foto: PU Murska Sobota) Žurnal24 main
Nekaj minut po eni uri popoldne je na nezavarovanem prehodu čez železniško progo v Ključarovcih vlak trčil v 22-letno voznico osebnega vozila. Bila je lažje poškodovana.

Kot so sporočili iz PU Murska Sobota, je 22-letna voznica osebnega avtomobila opel corsa peljala po lokalni cesti iz smeri Ključarovcev v smeri Križevec pri Ljutomeru.

Nesreča se je zgodila ravno v času, ko poteka preventivna akcija USTAVITE SE. VLAK SE NE MORE. Policija zato vnovič vse udeležence v cestnem prometu poziva k povečani pozornosti, pazljivosti in spoštovanju prometne signalizacije na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo.

"Ko je pripeljala v bližino nezavarovanega prehoda ceste čez železniško progo v Ključarovcih, ki je označen z Andrejevim križem, ni ravnala  s potrebno previdnostjo, saj je zapeljala čez tire v trenutku, ko je z njene leve strani pripeljal tovorni vlak," so zapisali v murskosoboški PU.

Vlakovodja kljub zaviranju trčenja ni mogel preprečiti.  S sprednjim delom lokomotive je trčil v sprednji bočni del avtomobila. Avtomobil je od mesta  trčenja odbilo približno 20 metrov, kjer je obstal.

Voznica, ki je v prometni nesreči predvidoma lažje telesno poškodovana, je ostala na opazovanju v soboški bolnišnici. Skupna materialna škoda je po ocenah policistov dva tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.