Slovenija > Črna kronika
11495 ogledov

Vlak trčil v avto, 28-letni voznik na mestu mrtev

Vlak trčil v avto
1/2
Gasilska brigada Maribor
V trčenju je življenje izgubil 28-letni voznik osebnega avtomobila, ki je tedaj peljal čez nezavarovan železniški prehod.

Mariborski policisti so malce po deveti uri zjutraj obvestili, da sta v Bistrici ob Dravi trčili motorno vozilo za posebne železniške namene, ki je vozilo iz Ruš proti Mariboru, in osebno vozilo.

"Ko je pripeljal v neposredno bližino železniškega prehoda, ki ni varovan z zapornicami, temveč samo z znaki, pri znaku stop ni ustavil, temveč je prečkal prehod v trenutku, ko je z njegove leve strani pripeljalo železniško vozilo za posebne namene. Železniško vozilo je s sprednjim desnim delom silovito trčilo v sprednji levi del osebnega avtomobila, ki ga je nato odbilo izven vozišča. Žal je voznik v nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl," je v izjavi za medije na prizorišču dogodka povedal pomočnik komandirja postaje prometne policije Maribor Anton Vinko.

V vozilu za posebne železniške namene so bili v času nesreče štirje delavci, ki po doslej zbranih podatkih niso poškodovani, so sporočili s policije.

Železniška povezava na tem mestu je do nadaljnjega prekinjena.

Prevrnjen rešilec Nesreča Slovenija Vlak do smrti zbil deklico

dezurni@zurnal24.si

*Slika je simbolična

Komentarjev 6
  • porko2 15:19 18.avgust 2017.

    Vsi prehodi v SLO so zavarovani, če ne drugače z Andrejevim križem. Tisti pa, ki ste naredili vozniški ”preko veze” pa se vam zdaj obrestuje. Tudi z življenjem.

  • Avatar mike1968
    mike1968 16:05 17.avgust 2017.

    Grozljivo je to, da še vedno ogromno nezavarovanih prehodov čez železniško progo

  • Avatar Džoser
    Džoser 13:39 17.avgust 2017.

    Če ni ustavil pred znakom stop je posredno kriv tisti,ki mu je dal izpit,kljub nepoznavanju cestno prometnih znakov in talnih označb. Za radi malomarne vožnje in objestnosti na cesti si je pa sam kriv.