Slovenija > Črna kronika
3991 ogledov

Vlomi v avtomobile, policija svari

Vlom v avto PU Kranj Fotografija je simbolična.
V osebnih avtomobilih ne puščajte vrednejših predmetov na vidnih mestih.

"V soboto so policisti izven Bovca obravnavali vlom v osebno vozilo, ljubljanskih registrskih številk," so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Neznanec je po njihovih navedbah razbil steklo na vozilu in nato iz notranjosti vzel torbico s fotografski pripomočki. S tem je storilec 67-letnemu oškodovancu iz Velike Britanije, po prvih ocenah povzročil za približno 500 evrov škode. 

Prav tako so policisti Policijske postaje Nova Gorica danes ponoči obravnavali vlom v osebni avtomobil na območju naselja Šmartno, ki je bil parkiran na parkirišču pred gostinskim lokalom. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči razbil steklo na zadnjih
levih vratih in iz njega ukradel moško rjavo torbico z vsebino. V njej je oškodovanec imel poleg osebnih dokumentov tudi nekaj gotovine. Zaradi omenjenega nezakonitega dejanje je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 350 evrov. 

Prometna nesreča, avto na strehi Nesreče Slovenija Kar tri vozila na strehi

Zaklenite vozilo 

"S ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih," svetujejo policisti.

Prav tako vrednejši predmeti ne sodijo v predale vozil: "Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo, stanovanje, stanovanjski objekt ipd., to takoj prijavite najbližji policijski postaji oziroma pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080
1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja."

Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo. PU Nova Gorica

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.