Slovenija > Črna kronika
13774 ogledov

Vozil je voznik začetnik, mlada sopotnica je mrtva

Prometna nesreča na štajerski avtocesti
1/7
GB Maribor
Policija razkriva, kako je prišlo do nesreče, ki se je končala s smrtjo sopotnice.

Policija v sporočilu za medije pojasnjuje, kako je prišlo do smrtne prometne nesreče. "Dne 5. 5. 2018 ob 2.10 uri je voznik začetnik doma iz okolice Slovenske Bistrice vozil osebni avtomobil mariborskega reg. območja, po avtocesti št. A1 iz smeri Rogoze proti razcepu Slivnica. Izven naselja Rogoza je vozil po levem prometnem pasu avtoceste in zapeljal v stoječo vodo, zaradi česar je vozilo zaneslo levo v betonsko varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, nato pa v desno na desni prometni pas, neposredno pred tovorno vozilo grških registrskih številk, ki je v tistem trenutku pripeljalo po desnem prometnem pasu. Pri tem je tovorno vozilo silovito trčilo v desno bočno stran osebnega avtomobila. Po trčenju s tovornim vozilom je osebni avtomobil odbilo v levo na levi prometni pas, kjer je s sprednjim levim delom trčilo v jekleno varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči in obstalo," pojasnjujejo policisti. 

Prometna nesreča na štajerski avtocesti Slovenija Huda nesreča, umrla je mlada sopotnica

Za tovornim vozilom je vozil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nenadnega zaviranja tovornjaka zapeljal na levi prometni pas, kjer je z levo bočno stranjo svojega vozila oplazil zadnji desni del osebnega avtomobila voznika začetnika in se ustavil na desnem prometnem pasu.

"Voznik začetnik je utrpel lahke telesne poškodbe, sopotnica doma iz okolice Slovenjskih Konjic v njegovem vozilu, je zaradi hudih telesnih poškodb umrla," so sporočili z mariborske policijske uprave. 

Materialne škode je za okrog 12 tisoč evrov. Avtocesta je bila v eno smer zaprta več kot tri ure.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Žurnalček 18:34 05.maj 2018.

    PVMM banda DARSOVSKA , kasirat znate , AC zravnat pa ne !

  • brencl 16:00 05.maj 2018.

    Darsivci pa nič krivi!!!

  • Fucky 14:33 05.maj 2018.

    Kolikor je meni znano je potrebno hitrost prilagoditi razmeram na cesti. Predvidevam, da je bila zaradi nalivov tudi slaba vidljivost. Kakšna katastrofa je to za starše dekleta. Moje najgloblje sožalje.