Slovenija > Črna kronika
637 ogledov

Vozil migrante, zdaj gre v zapor

Zapor Žurnal24 main
V kombiniranem vozilu je peljal 30 tujcev, med njimi nosečnico in dojenčka.

Na predobravnavnem naroku so danes v Murski Soboti 33-letnega Hrvata Dejana Dragaševića, ki je v kombiju čez mejo peljal 30 tujcev, obsodili na leto in štiri mesece zapora ter 1200 evrov kazni. Tožilstvo je predlagalo leto in pol zapora.

Dragašević je 17. novembra lani v tovornem kombiniranem vozilu peljal 30 tujcev, med njimi nosečnico in dojenčka. Policisti so jih ustavili pri Razkrižju, v vozilu pa so bili državljani Afganistana, Alžirije, Irana, Kube, Pakistana in Turčije. Vsi so zaprosili za azil v Sloveniji, voznik pa je od takrat v priporu.

Kemal Nehumano Slovenija Na odgovor Slovenije čakajo že 16 mesecev

Danes je bil obsojen kot član hudodelske združbe, ker je iz koristoljubja čez mejo nedovoljeno prevažal ljudi. Za plačilo naj bi dobil 300 evrov, sicer pa naj bi prebežniki za pot od države izvora do cilja na zahodu Evrope plačevali do šest tisoč evrov.

Obtoženi je sprejel ponudbo tožilstva in dejanje priznal, plačal bo tudi nekaj manj kot 250 evrov sodne takse. Ob tem pa povedal, da je tujce peljal zavestno, ni pa vedel, da so v avtomobilu tudi ženske in otroci. Dejanje je obžaloval in zagotovil, da se ne bo ponovilo, ker je imel njegov pripor hude posledice za njegove sorodnike in prijatelje, prosil pa je tudi za milejšo kazen.

Slovenija 20.11.11, croatia airlines, avijon, letalo, foto:pixsell Ujeta na Hrvaškem Svet "Prosim, pustite me k otrokom"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.