Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Vozil v nasprotno smer

Vožnja v megli Dars
78-letni voznik je po avtocesti najprej vozil v nasprotno smer, pozneje pa še polkrožno obrnil. Kaj bi moral storiti, da ne bi ogrožal ostalih udeležencev v prometu?

Z novomeške policije so sporočili, da je v Dobruški vasi voznik osebnega avtomobila zapeljal na avtocesti proti Novem mestu v nasprotno smer. Vozil je po prehitevalnem pasu - na srečo so se vozniki uspeli izogniti trčenju. Voznik je na avtocesti avtomobil polkrožno obrnil in jo zapustil na izvozu za Dobruško vas. 78-letnega voznika so izsledili in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Po zaključenem postopku ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kaj bi moral v tem primeru storiti?

Vozniki, ki opazijo, da nekdo vozi v napačni smeri ali so o tem obveščeni, naj takoj zmanjšajo hitrost in vklopijo vse štiri smernike, da na ta način na nevarnost opozorijo ostale voznike. Vozijo naj zelo previdno, upoštevajo varnostno razdaljo in o nevarnosti kar najhitreje obvestijo policiste na številko 113. 

Voznikom, ki ugotovijo, da so zapeljali na nasprotno smer avtoceste policija svetuje, naj ustavijo vozilo (po možnosti zunaj vozišča in tako, da ne ogrožajo sebe in drugih udeležencev v cestnem prometu). O tem naj takoj obvestijo tudi policiste, ki bodo poskrbeli za ustrezno zavarovanje vozila in varnost ostalih udeležencev v prometu.

Komentarjev 1
  • smejka 12:43 16.maj 2015.

    Za razmisliti je o sposobnostih pri teh letih(ne bom metala vseh v en koš)-tu samokritičnost ni dovolj(ljudje smo pač različni)