Slovenija > Črna kronika
61 ogledov

Vozila čisto na pamet. Eden na avtocesti!

zmrzal Shutterstock
Gorenjski policisti so izvajali nadzor nad zamrznjenimi stekli na vozilih. Ugotovitve so zaskrbljujoče.

Na območju celotne gorenjske so policisti zjutraj izvedli nadzor nad zamrznjenimi stekli na vozilih. Pri nekaj deset kontroliranih vozilih so odkrili sedem tovrstnih kršitev. Pet voznikov so na neustrezna ravnanja pri pripravi vozila na vožnjo opozorili. 

Dva voznika sta bila kaznovana, ker sta z zamrznjenimi stekli vozila bolj kot ne na pamet. Enega voznika so obravnavali v Škofji Loki, drugega pa na gorenjski avtocesti. 

Policisti so vse voznike do odprave napak izločili iz prometa. Kazen za prekršek je globa v višini 200 evrov. 

Takšna vožnja ima lahko resne posledice

Vožnja z zaledenelimi ali zarošenimi stekli je nevarna. Policija opozarja voznike, naj za čista stekla in dobro vidljivost poskrbijo še pred vožnjo, saj so prav takšne situacije razlog za nesreče.

Vozniki v takšnih okoliščinah ne morejo varno spremljati dogajanja pred sabo, zelo velikokrat pa tudi ne za sabo in ob strani. Zato vozijo na pamet. Vožnja z zaledenelimi stekli je nevarna na vseh cesta in tudi na parkiriščih. 

Zaradi vožnje z zaledenelimi stekli se je v nedeljo zgodila nesreča v bližini Nordijskega centra v Planici, v kateri se je huje poškodoval slovenski skakalec

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 1
  • smejka 12:46 09.december 2016.

    Naj policisti v jutranjih urah še drugje malo 'očistijo' stekla.Kar nekaj sem jih videla danes, ki so se vozili v 'iglujih'.