Slovenija > Črna kronika
66 ogledov

Vozila sta brez dovoljenj in ostala brez avtov

Policijska kontrola prometa Boštjan Tacol
Dva voznika, podobni zgodbi. Oba vozniškega izpita še nista opravila, oba sta imela nameščeni različni tablici, ki pa nista bili ukradeni, oba sta ostala brez avtomobila, oba bosta plačala in šla pred sodnika.

Več občanov je v torek zvečer obvestilo policijo, da neznani voznik po parkirnem prostoru v Melju v Mariboru divja z osebnim avtomobilom in z nevarno vožnjo ogroža sebe in druga parkirana vozila. Policisti so na kraju ustavili 24-letnega Mariborčana, ki je vozil osebni avtomobil znamke Seat Cordoba, ki je imel nameščeni različni registrski tablici. Registrski tablici sicer nista bili ukradeni, vendar nista pripadali temu vozilu, veljavnosti registracije vozil, katerima pripadata, pa sta bili že pretečeni.

Pijan in brez vozniškega dovoljenja

Policisti so ugotovili, da je voznik vozil osebni avtomobil, čeprav še ni opravi vozniškega izpita, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,85 mg/l alkohola. Policisti so ga izločili iz prometa tako, da so mu vozilo zasegli. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, svoje ravnanje pa bo pojasnil tudi na pristojnem sodišču. 

Prav tako ostal brez avta

Podoben primer so istega večera obravnavali tudi policisti v Ritoznoju. Ustavili so 35-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Opel Astra, doma iz Šmartna na Pohorju. Tudi to vozilo je bilo označeno z dvema različnima registrskima tablicama, ki sicer nista bili ukradeni, vendar nista pripadali temu vozilu. Ker voznik še nima vozniškega dovoljenja, so mu policisti vozilo, ki ga je vozil, zasegli. Tudi on bo prejel plačilni nalog, svoje ravnanje pa bo moral pojasniti pristojnemu sodniku. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.