Slovenija > Črna kronika
5040 ogledov

Vozilo sta "šlepala" z varnostnim pasom. Pri nas!

Vozili povezala kar z varnostnim pasom Policija
Še dobro, da so ga policisti izločili iz prometa, preden bi prišlo do nesreče.

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa so v okviru poostrenega nadzora nad tovornimi vozili v četrtek obravnavali več kršitev in iz prometa izločili nekaj vozil, ki so s hudimi kršitvami ogrožali ostale udeležence v cestnem prometu.

"Neslavna "zmagovalca" v resnosti kršitev sta voznika osebnih vozil, ki sta vozilo "šlepala" tako, da sta obe - tehnično neizpravni - vozili povezala kar z varnostnimi pasovi," so zapisali pri Policiji.

Na relaciji med Ljubljano in Dolenjsko so policisti včeraj, v zgolj enem dnevu, ustavili in kontrolirali 28 vozil, pri tem pa izdali 23 plačilnih nalogov zaradi različnih kršitev.

"Vozniki tovornih vozil npr. niso uporabljali varnostnega pasu, nekatera tovorna vozila niso bila označena z nalepko za omejitev hitrosti, zgodilo se je tudi, da tovor ni bil oprt na 5/6 tovornega prostora ali je visel več kot 1,5 metra preko zadnjega dela vozila ali pa ni bil označen," opisujejo pri Policiji.

Voznik avtobusa prekoračil hitrost

Voznik avtobusa je prekoračil največjo dovoljeno hitrost, ko je pri omejitvi 80 km/h vozil potnike s hitrostjo 97 km/h. "Nekateri vozniki tovornih vozil pa niso upoštevali prometne signalizacije, vozili so na prekratki varnostni razdalji (takih je bilo kar 11  primerov) ali pa celo pod vplivom alkohola," razlagajo pri Policiji. "Enemu takih neodgovornih voznikov, sicer osebnega vozila, so zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje, saj je imel v organizmu kar 0,44 mg alkohola na liter izdihanega zraka."

Vozili povezala kar z varnostnim pasom | Avtor: Policija Policija

Pri lahkem priklopniku so policisti ugotovili, da ni opravljal tehničnega pregleda, štiri vozila niso bila tehnično brezhibna, dve vozili pa sta bili celo neregistrirani. "Policisti so obravnavali še prekoračitve dovoljenih osnih obremenitev, skupne mase, največje dovoljene mase vozila in dovoljene osne obremenitve po določilih proizvajalca vozila," še navajajo pri GPU. "Nekateri vozniki niso upoštevali obveznih odmorov, ali pa je bil dnevni čas počitka prekratek oz. prekoračen dovoljen dnevni čas vožnje. Zaradi preobremenjenosti vozila, neoznačenega, nepravilno naloženega ali nezavarovanega tovora in tehnične neizpravnosti vozil, so policisti v enem dnevu iz prometa izločili 6 vozil, odvzeli so pet kompletov registrskih tablic."

Obravnavali so tudi voznika brez osebnega dokumenta, dva lastnika, ki nista sklenila obveznega zavarovanja za vozilo, eno vozilo pa je bilo na cestninski cesti brez veljavne vinjete.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 11:13 20.maj 2018.

    "Neslavna "zmagovalca" v resnosti kršitev sta voznika osebnih vozil, ki sta vozilo "šlepala" tako, da sta obe - tehnično neizpravni - vozili povezala kar z varnostnimi pasovi," so zapisali pri Policiji. To je znak ,da ne priznavata zakonov banana države ...prikaži več Slovenije . In kakšno kazen bo dobil ? 100 € in nasvidenje do naslednjič .

  • Lavdan 20:09 19.maj 2018.

    Varnostni pas je atestirana stvar, tako da mora zdržati težo. Večji problem so kakšne preperele vrvi.

  • Lovebites 11:55 19.maj 2018.

    Kdo drugi kot cigoti.Vzganjajo teror po celotni Dolenjski,policija se jih boji,trebalo bi jih iztrebit,da bi koncno bil mir in bi ljudje lahko po mnogih desetletjih ponovno svobodno zadihali.To je drhal,ki se razmnozujejo kot podgane in tudi zivijo tako.Ta rasa ne spada v Slovenijo.