Slovenija > Črna kronika
2065 ogledov

S ceste umaknili smrtno nevarno voznico

Vožnja in alkohol
Policisti so bili obveščeni, da voznica vozi zelo nezanesljivo. Napihala je 3 promile.

Kranjske policiste so včeraj ob 18.20 obvestili, da je bila v prometu opažena voznica, ki je vozila zelo nezanesljivo. "Preizkus alkoholiziranosti je pri njej pokazal kar 1,44 mg/l alkohola ali po starem merjenju celih 3 promila alkohola," so zapisali policisti. 

"V prometu so to ekstremne in smrtno nevarne vrednosti, saj tak udeleženec v nobenem trenutku zagotovo ne ve, kaj se dogaja okoli njega in vozi povsem na pamet," opozarjajo policisti. Tudi pri bistveno nižji vrednostih je stopnja nevarnosti zelo velika. 

Policisti udeležence v prometu pozivajo, naj vozijo trezni, saj bodo le tako lahko najbolje reagirali na nešteto situacij, ki se v prometu odvijajo med vožnjo. "Če se je kdo od ene do druge točke kdaj pijan pripeljal brez nesreče, to ne pomeni, da je takrat premagal alkohol in da zna voziti pijan. Resnica je daleč od tega. imel je zgolj srečo, da so drugi udeleženci znali pravilno reagirati na njegovo ali njeno nezanesljivo vožnjo in da ni prišlo do nesreče," opozarjajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:46 18.februar 2020.

    Gospa je naenkrat smrtna voznica ? Kaj pa ostali ,ki so podirali rekorde ? Zahvala policiji,da so jo pravočasno odstranili ! Preventiva je zakon .