Slovenija > Črna kronika
10564 ogledov

Voznik, ki je zapeljal na teraso lokala, je umrl. "Najprej je zbil mojo mizo, potem ..."

Nesreča pri Leclercu Reševalni pas/Twitter
Voznik, ki je včeraj nekaj pred 13. uro zapeljal na teraso lokala pri Leclercu, je umrl.

V ponedeljek sta se zgodili dve prometni nesreči, v katerih sta umrla 49-letni voznik tovornega vozila in 87-letni voznik osebnega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Prva prometna nesreča se je zgodila nekaj pred 6. uro na avtocesti Ljubljana-Maribor, dva kilometra pred izvozom Slovenska Bistrica/jug. Nesreča se je zgodila, ko je 49-letni državljan BiH, voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, zapeljal desno izven vozišča na nabrežino, kjer se je vozilo prevrnilo. Voznik je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju.

Do druge nesreče je prišlo nekaj pred 13. uro na Jurčkovi cesti v Ljubljani. 87-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane je najverjetneje zaradi nenadne slabosti z vozilom zapeljal na teraso gostinskega lokala, kjer so se takrat nahajali gosti. Pri tem sta bila poškodovana dva gosta v lokalu, eden od njiju je bil huje telesno poškodovan, drugi pa lažje. Voznik vozila je v popoldanskem času umrl v UKC Ljubljana.

Včeraj smo govorili z očividcem nesreče, ki je voznika potegnil iz avtomobila in oživljal. "Mojo mizo je zbil na tla, povozil človeka ob sosednji mizi in se zaletel v količek in hidrant ob kiosku," je povedal. Ko sta odprla vrata avta, je imel nogo še vedno na pedalu za plin, je povedal. Več o tem, kaj nam je povedal, lahko preberete tukaj. 

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 115 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, 11 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 45 kršitev javnega reda in miru ter 94 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 36-krat posredovali na javnih krajih in 9-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so pet kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 11 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, 23 poškodovanj tuje stvari, 21 vlomov, po štiri kazniva dejanja povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, po dve kaznivi dejanji drzne tatvine, preprečitve uradnega dejanja uradni osebi in grožnje ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja denarja in rop.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:45 25.oktober 2022.

    Nisem zagovornik tega,da je potrebno vsem po določeni starosti odvzeti vozniški izpit, predlagam pa, da se po določeni starosti obvezno predpise osvežitvene ure vožnje z inštruktorji vožnje.

  • Toma 08:04 25.oktober 2022.

    Kot sem pred par dnevi komentiral, bo potrebno bolj zdravstveno nadzorovati 80+ letnike (traktoriste), ki jih je čedalje več. Pa količke posodobit, da bo avto obvisel na njemu (vsaj večina s prvim pogonom)!