Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Voznik med vožnjo gledal film

Tovornjakar - film PU Kranj
Saj ni res, pa je. V začetku tedna so gorenjski prometni policisti na avtocesti proti Ljubljani obravnavali 34-letnega tujega prevoznika, ki je med vožnjo na prenosniku gledal film.

Tuji voznik je policistom pojasnil, da sicer ve, da je tako početje prepovedano, vendar da si  je  med  vožnjo  na  ta  način vseeno krajšal čas. Policisti so voznika kaznovali z globo.

Letos  so gorenjski policisti v povezavi s tovornim prometom obravnavali že preko 1.200 prekrškov. Največ prekrškov je bilo povezanih s prekoračitvijo hitrosti  vožnje, preobremenjenostjo tovornih vozil, časom trajanja vožnje, na  avtocestah pa tudi z varnostno razdaljo. Predpise so kršili tako domači
kot tuji prevozniki.

Za gorenjski policiste voznik, ki je za volanom gledal film, sicer ni prvi; že aprila letos so pri takšnem početju zalotili 33-letnega voznika tovornega vozila slovenskega prevoznika, ki med vožnjo ni  upošteval  omejitev hitrosti, vozil je na prekratki varnostni razdalji, uporabljal je kartico drugega voznika. Poleg vsega je celo na prenosniku gledal še film.

Policisti za ugotavljanje takšnih prekrškov uporabljajo posebno vozilo s "periskopom" na katerem je nameščna kamera, ki lahko pokuka v tovronjaške kabine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.