Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Voznik trčil v ograjo in umrl

Prometni znak in trak ob nesreči
1/4
Mojca Marot
Štiridesetletnik izgubil nadzor nad vozilom, trčil v betonsko ograjo in se prevrnil. Vanj trčilo drugo vozilo.

Sinoči nekaj minut po 22. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči med Sevnico in Planino. V nesreči je umrl 40-letni voznik osebnega avtomobila. 32- in 51-letni udeleženec sta hudo telesno poškodovana in eden, star 20 let, lažje. Po podatkih iz bolnišnice sta oba huje poškodovana udeleženca v smrtni nevarnosti. Kot so ugotovili policisti voznik in potnik med vožnjo niso bili pripeti z varnostnim pasom.

Po ugotovitvah policistov je 40-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Sevnice proti Planini. V kraju Podgorje je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v betonsko ograjo. Po trčenju se je vozilo prevrnilo in na strehi obstalo na cesti. Po nesreči je v prevrnjen avtomobil trčil še voznik osebnega avtomobila, ki je pripeljal iz smeri Sevnice.

"Letos je na naših cestah v prometnih nesrečah umrlo že 15 ljudi, lani v celem letu pa 11," so še sporočili s PU Novo mesto. 

 

Komentarjev 5
  • fazko 09:39 19.november 2013.

    sožalje svojcim vendar s takimi komentarji ste malo čudni.Normalna vožnja verjetno ni prispevala k nesreči.Ta kraj je za divjanje zelo nevaren že 50km je vlahko preveč na teh odsekih ta pa je verjetno pripeljal kar drzno in povrh mogoče še ...prikaži več zraven kak deci potem pa je kar je.

  • Lavdan 19:58 18.november 2013.

    Oporni zid ni njiva zato je običajno od roba vozišča odmaknjen za širino mulde ali koritnice, odvisno od kategorizacije ceste, kot vidiš na sliki. Kar se tiče oranja je prepovedano preblizu ceste, ker bi ovirali promet in je obstaja nevarnost, ...prikaži več, da bi preorali cesto.

  • Pepe007 18:49 18.november 2013.

    Nimaš prav. Zakaj pa se njiva ne sme obdelati več kot 1 meter do ceste, če se orje vštric in 2 m, če se orje pravokotno na cesto. Torej ograja bližje kot tri metre nima kaj delati pri cesti.