Slovenija > Črna kronika
3493 ogledov

Kobarid: Voznika so našli trideset metrov stran

Vozilo je prevrnilo na streho, ob njem ni bilo voznika.

Republiška uprava za zaščito in reševanje poroča o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj pozno zvečer na cesti Kobard - Robič. 

"Ugotovljeno je bilo, da je 36–letni voznik avtomobila vozil po glavni cesti iz Robiča proti Kobaridu," pojasnjuje Dean Božnik iz PU Nova Gorica. "Ko je med vožnjo na omenjeni relaciji pripeljal v levi nepregledni ovinek, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostnim ceste
ter svojim vozniškim sposobnostim (neprilagojena hitrost)."

Z osebnim vozilom je zapeljal desno izven vozišča in pri tem trčil v prometni znak. "Pri tem je zadnji del avtomobila zaneslo v desno in se večkrat prevrnilo (v dolžini dobrih 48 metrov), zatem pa je vozilo obstalo približno pet metrov od roba vozišča," razlaga Božnik. "Med prevračanjem avtomobila je voznika, ki ni uporabljal varnostnega pasu, vrglo iz vozila in je posledično nezavesten obležal na travniku."

Do prihoda reševalcev so mu pomagali gasilci

Gasilci so hudo poškodovanemu vozniku na kraju nudili prvo pomoč vse do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin na kraj, ki so hudo poškodovanemu vozniku nudili prvo pomoč in ga z reševalnim vozilom najprej odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, nato pa v ljubljanski klinični center.

"Ob 21.42 je v bližini naselja Staro selo v občini Kobarid osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho," navajajo pri URSZR. "Gasilci PGD Kobarid so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, postavili vozilo na kolesa in ga z avto dvigalom dvignili nazaj na cestišče ter nudili pomoč policistom pri razsvetljavi kraja nesreče in delavcem avto vleke. Ob prihodu na kraj nesreče gasilci niso našli voznika."

"Ob pregledu okolice so ga našli približno 30 metrov od vozila huje poškodovanega," še pišejo pri URSZR. "Gasilci so mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Tolmin, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Šempeter pri Gorici."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:30 16.november 2018.

    Pa kaj bi radi ! Se pravi , da je bil tolk priseben , da je pred udarcem v drevo izstopil ! Vsaka mu čast na refleksih !