Slovenija > Črna kronika
220 ogledov

Vrgla bombo, a Kolpe nista preplavala

Muzaferović (v črnem) in Velić priznavata, da sta se v lokalu sprla z družbo Muz Žurnal24 main
Kranjska bombaša krivdo za napad v Million Clubu prelagata drug na drugega.

"Tisto noč nisem imel namena nikogar ubiti. Žal mi je za tiste nedolžne ljudi, ampak bombo je Velić vzel iz avtomobila na parkirišču pred lokalom in nisem niti opazil, kdaj jo je vrgel proti družbi, s katero se je malo prej sprl," se je obtožb, da naj bi konec oktobra lani pred kranjskim nočnim lokalom Million Club vrgel ročno bombo, prvoobtoženi Damir Muzaferović že pred meseci zagovarjal pred preiskovalno sodnico. Tokrat pa je Muzaferović svoj zagovor spremenil, saj da "ni niti opazil, kdaj je bomba eksplodirala in kdo jo je vrgel". Opazil je le, da Velić teče za njim, ko je sam odhajal domov iz lokala proti staremu delu Kranja.

Različno tudi o sporu z znanci
"Pred lokalom sem tisto noč opazil dekle, ki sicer hodi z mojim prijateljem, ki je zaprt v Bosni. Pred lokalom pa je bila z mojim nekdanjim soigralcem pri nogometu Čehićem. Pripomnil sem samo 'opa', kar je Čehića razburilo, nato pa se je nasmejal. Se je pa nato sprl z Velićem in ga celo udaril. Nekaj časa sta se prerivala, spravil sem ju narazen, in napotil sem se stran od lokala, nakar je nekdo zavpil 'pazi bomba', nakar je silovito počilo. Začel sem teči, Velić pa je tekel za mano."

 

Aretacija. Manj kot 24 ur po bombnem napadu je policija med begom ob meji s Hrvaško na Kolpi prijela štiri osumljence. Poleg Muzaferovića in Velića pa je trenutno priprt le še Postojnčan Matej Olenik, ki naj bi mu zaradi sodelovanja pri napadu sodili na koprskem sodišču.

Dževad Velić prepir z družbo resda priznava, vendar pravi, da do več kot prerivanja med njim in Čehićem ni prišlo. Po njegovih besedah pa naj bi Muzaferović kljub temu Čehiću zagrozil, da bo že videl, s kom ima opravka. Šla naj bi k Muzaferoviću domov, kjer naj bi Muzaferović vzel iz kleti bombo. Po poti nazaj naj bi se prerekala, Velić naj bi mu bombo celo vzel in ga poskušal prepričati, naj je ne vrže.

"Tik preden sva prišla pred lokal, mi je Muzaferović iz rok potegnil bombo in ko sem hodil pred njim, je zavpil. Trojica Čehovićeve družbe je stekla proti njemu, on pa jim je bombo zalučal pod noge. Nato sva stekla proti Muzaferovićevemu domu v starem delu mesta. Poskušala sva zbežati iz mesta z Muzaferovićevim vozilom, vendar nisva mogla prevoziti zaščitnih ovir, ki omejujejo vstop v stari del Kranja. Zato sem poklical prijatelja Mateja Olenika, ki sem ga tisto noč pred tem srečal v Million Clubu, in ga prosil, da naj naju pride iskat. Muzaferović mu je bil pripravljen dati tudi več tisoč evrov, samo da naju odpelje ven iz Kranja. Po poti je poklical v Bosno svojega brata, ki nam je svetoval, da bo bolje, da čimprej pridemo k njemu. Tik pred mejo s Hrvaško v Metliki nas je začela loviti policijska patrulja. Zleteli smo s ceste, z Muzaferovićem sva začela bežati, nato pa sva padla v Kolpo. Bila sva premočena in premražena, zato sem Muzaferoviću predlagal, da greva ven, ker naju mogoče policija ne lovi več. Ko sva stopila z reke, so naju obkolili specialci," je zgodbo zaključil Velić.

Muzaferovića je zagovor domnevnega pajdaša razburil. "Ni res, da sem vrgel bombo, kot trdi tale Dževad. Nisem imel motiva za to, saj se jaz nisem sprl z nikomer. Jaz sem se svoji družbi opravičil za tisto pripombo. Velić pa se je z njimi prerival."

Muzaferoviću in Veliću so včeraj na kranjskem sodišču začeli soditi zaradi treh poskusov uboja in nedovoljene uporabe vojaškega orožja ter povzročitve splošne nevarnosti.

Nista je vrgla onadva
"Ne razumem, na podlagi česa sta bombnega napada obtožena ta dva. Prepričan sem namreč, da nobeden od njiju po videzu ni niti malo podoben napadalcu, ki sem ga videl živčno teči iz lokala. Potem pa je pred vhod v lokal s parkirišča proti meni in prijateljem, ki smo zapuščali lokal, vrgel bombo," je sodnici pojasnil Dragan Daljević, ki je med prvimi od osmih poškodovanih v bombnem napadu stopil na prostor za priče. "Nikogar od teh dveh nisem videl, da bi vrgel bombo. Vrgel jo je visok in suh neznanec," dodaja Daljević.

Prvič ju vidijo
Priče naj bi že v lokalu opazile omenjenega neznanca v belo-zeleni jopici. Ta naj bi tik pred napadom stekel iz lokala, nato pa z desne strani parkirišča pred vhod vrgel bombo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.