Slovenija > Črna kronika
76 ogledov

Vseh šest odpeljali v bolnišnico

rešilec Saša Despot
Zdaj so jasne tudi posledice nesreče ...

V nedeljo je nesreča, ki se je nekaj pred 16.00 uro zgodila v Slovenj Gradcu, za dlje časa zaprla cesto, smo poročali popoldan. Zdaj so jasne tudi posledice nesreče, ki so jih posredovali iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

V Mislinjski Dobravi v občini Slovenj Gradec so bila v nesreči udeležena kar tri osebna vozila. Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec, PGD Golavabuka in PGD Šmartno, ki so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorje in počistili razlite motorne tekočine.

V nesreči se je poškodovalo šest oseb, ki so jim gasilci in reševalci ZRCK Ravne na Koroškem nudili prvo pomoč. Vse poškodovane osebe so nato odpeljali v bolnišnico Slovenj Gradec.

V naselju Jaršice pa se je v prometni nesreči poškodovala sopotnica na motornem kolesu, ki je okoli 16.30 trčilo v osebno vozilo. Reševalci so jo odpeljali na urgenco v Postojni.

Huda nesreča

Ob 18.35 pa sta na cesti Novo mesto - Metlika v kraju Trnovec trčila traktor in motorist. Zaradi nesreče je bila cesta zaprta še pozno zvečer.

Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so huje poškodovani osebi nudili pomoč do prihoda helikopterja. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator, rešili poškodovano osebo iz vozila ter odstranili poškodovani vozili. Dežurna ekipa Enote helikopterske nujne medicinske pomoči in posadka helikopterja Slovenske vojske sta poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.