Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Vsi v ulici so se ga bali

Družinska tragedija se je v tej hiši zgodila že pred dvema letoma, ko je storilč Žurnal24 main
Tragedija. 31-letnik z nožem večkrat zabodel očeta. "Kadar smo ga videli na ulici, smo se zaklepali v hiše," pravijo sosedje.

V Košaškem dolu v Mariboru je nekaj pred poldnevom 31-letnik z nožem večkrat zabodel svojega očeta. Dogodek se je zgodil v isti hiši, kjer je leta 2009 storilčev dve leti mlajši brat umoril svojega dedka in hudo ranil mater. Okrožno sodišče v Mariboru mu je za umor in poskus umora izreklo varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja, ki pa lahko traja največ deset let.

Imel duševne težave?
Kaj je botrovalo tokratnemu družinskemu nasilju, ko se je očeta lotil brat obsojenega, policisti še ugotavljajo, sosedje pa znajo povedati, da je bil 31-letnik zasvojen z drogami in da naj bi imel "psihične izpade" že večkrat.

"Kadar smo ga videli na ulici, smo se zaklepali v hiše, da nas ne bi slučajno napadel. Vsi vemo za njegove duševne težave, že nekaj časa bi moral biti na psihiatriji," izvemo v ulici. Policisti storilca niso obravnavali prvič. Pred dobrim letom je namreč razgrajal po naselju; v stanovanjske hiše je metal pirotehnična sredstva in grozil materi. Tokrat ga niso odpeljali na pridržanje, ampak na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico, saj naj bi imel tako kot brat neke vrste shizofrenijo.

Za 55-letnega očeta, ki je pred tremi leti preprečil umor storilčeve matere, je pomoč tokrat prišla pravočasno. Kako hude poškodbe ima, včeraj nismo izvedeli, uradno je le, da je moral ostati na zdravljenju v mariborski bolnišnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.