Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Z avtomobilom pred vlak

Nesreča na železnici pri Trebnjem
1/6
Cajtng.com
Blizu Trebnjega, pri kraju Štefan, je 81-letni voznik z osebnim avtomobilom zapeljal čez tire v trenutku, ko je mimo pripeljal potniški vlak.

Po podatkih, ki nam jih je s Policijske uprave Novo mesto posredovala Alenka Drenik, je 81-letnik po lokalni cesti vozil z osebnim vozilom VW golf, pri kraju Štefan pri Trebnjem pa je zapeljal čez železniške tire. V istem trenutku je iz smeri Trebnjega pripeljal potniški vlak, ki je trčil v vozilo in ga odbil na travnato površino.

Po posredovanju gasilcev in reševalcev so voznika odpeljali v bolnišnico. Po prvih informacijah gre za lažje poškodbe. Popolnoma je uničen le avtomobil.

Sicer gre za prehod čez železnico, ki je zavarovan zgolj z andrejevim križem, vendar naj bi šlo za dobro pregleden odsek. Tako ne velja pozabiti, da je na podobnih prehodih nujna dodatna previdnost in da je prečkanje možno le, ko smo povsem prepričani v prost prehod. Pri Slovenskih železnicah sicer stalno opozarjajo na varnost pri prehodu čez tire. V zvezi s tem so na svojih spletnih straneh pripravili obsežnejša priporočila, ki jih najdete tu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.