Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Z maminim avtom na sladoled

Toni in Patrik Pixel
Medtem ko je njuna mama spala, sta se deset- in enajstletnik usedla v avto in se odpeljala na sladoled v Osijek. Pustolovščino dečkov je prekinila policija.

Vožnjo z avtomobilom sta 11-letni Toni in 10-letni Patrik iz Bilj po pisanju spletnega portala 24sata načrtovala že dalj časa. V ponedeljek pa sta se odločila: ko bo mama zaspala, bosta vzela družinski avtomobil znamke opel zarifa in se odpeljala na sladoled v osiješki McDonald's. Tako se je tudi zgodilo. A pozabila sta prižgati luči na avtomobilu, zaradi česar sta vzbudila pozornost policistov, ki so ju ob 1.25 ponoči ustavili na Ulici cesarja Hadrijana v Osijeku, in njuna pustolovščina se je zaključila.

Fanta trdita, da sta želela presenetiti očeta, ki je ravno v torek opravil vozniški izpit, in pokazati, da znata voziti tudi sama. "Nikoli poprej nisem vozil, a sem vse znal," je za 24sata povedal Toni. "Prižgal sem avtomobil, držal sem se desne strani ceste, nisem zavijal, a pozabil sem prižgati luči," je dodal. Kot je še pojasnil, sta z bratom vedela, kje ima mama ključe, počakala sta, da je zaspala, si pri očetu "sposodila" 200 kun in odšla na sladoled. "Uspelo nama je. Pojedla sva jagodni in čokoladni sladoled," je za spletni portal povedal voznik Toni.

Mama nad njunim podvigom očitno ni bila navdušena. "Ko me je poklicala policija, sem se prestrašila. Pomislila sem, ali nista morda česa ušpičila. Ali ukradla avtomobila. To je bilo prvič, da sta sedla v avto, in tega nikoli več ne bosta naredila," je dejala Jasminka R. "Vsaj dokler ne bosta odrasla in bosta sama odgovarjala za prestopke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.