Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Z vso hitrostjo v obcestni jarek

Žurnal24 main
Nekaj minut po sedmi uri zjutraj se je na cesti Videm-Kompolje pri Bruhanji vasi zgodila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi težje poškodovala.

20-letni voznik iz okolice Videm-Doprepolje se je z golfom vozil po regionalni cesti iz smeri Kompolj proti Vidmu, so za zurnal24. si povedali na PU Ljubljana.

Med vožnjo po mokri cesti je v levem preglednem ovinku, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad vozilom.

Slednje je začelo drseti po vozišču in je nato zdrsnilo izven vozišča na zelenico, kjer je po približno stotih metrih drsenja trčilo v nasip jarka.

Sopotnica huje poškodovana
Voznik je v nesreči utrpel lažje poškodbe. Njegova 17-letna sopotnica pa je utrpela tako hude poškodbe, da so jo morali v ljubljanski Klinični center prepeljati s helikopterjem.

Pomagal tudi helikopter
Uroš Gačnik
iz Prostovoljnega gasilskega društva Zdenska vas je za zurnal24.si dejal, da je bilo reševanje ponesrečencev zelo naporno, saj je veliko težav povzročala zmečkana pločevina.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pri reševanju so pomagali gasilci Gasilske brigade Ljubljana, PGD Videm, Zdenska vas in Kompolje, ki so zavarovali kraj nesreče, izvlekli vozilo na cestišče ter nudili pomoč reševalcem.

Posredoval je tudi helikopter HNMP Slovenske policije z dežurno ekipo, ki je eno poškodovano osebo prepeljal na zdravljenje v bolnišnico, drugo pa so prevzeli v nadaljnjo oskrbo reševalci.

Po nestrokovni oceni policije je v nesreči nastalo za okoli 5000 evrov materialne škode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.