Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Za 49-letnega Švicarja usodno plezanje čez "vrata" na mostu

Policist Boštjan Tacol
Policisti ugotavljajo, da se je 49-letni švicarski državljan, ki so ga v soboto našli mrtvega ob strugi reke Soče v Solkanu, najverjetneje ponesrečil pri plezanju po mostu.

V soboto, 25. februarja, je občan obvestil policiste o moškem truplu ob strugi reke Soče v Solkanu. Kot je pojasnil, Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi, so policisti na kraju ugotovili, da gre za 49-letnega švicarskega državljana.

"Pokojni je bil na kraju najden telesno poškodovan (poškodba glave in drugih delov telesa)," je v sporočilu za javnost navedel Božnik in dodal, da policisti sklepajo, da je švicarski državljan  najverjetneje plezal skozi "vrata" na sredini obokov mostu, po katerih vodi kovinska lestev, vse do vrha po notranjem oboku. Zatem pa zelo verjetno padel z zadnjega najmanjšega oboka, kjer se je preveč približal robu oboka. Truplo 49-letnika so namreč našli neposredno pod zadnjim najmanjšim obokom.

Na podlagi sedaj zbranih obvestil in ogledov policisti niso ugotovili znakov nasilja. Po zaključku preiskave bodo podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.