Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Za delavca usodno žaganje dreves

Žurnal24 main
Pri podiranju dreves v bližini naselja Dolina pri Lendavi je delavcu veja zlomila varnostno čelado. Zaradi hudih poškodb glave je podlegel poškodbam.

Ob 8.30 uri je OKC PU Murska Sobota sprejel obvestilo, da se je v bližini naselja Dolina pri Lendavi pri podiranju dreves z motorno žago hudo telesno poškodoval 43-letni moški.

Policisti in kriminalisti so po ogledu kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da so trije moški odšli v gozd nad naseljem Dolina pri Lendavi z namenom, da pripravijo drva za kurjavo. 43-letni moški je takoj po prihodu v gozd z motorno žago požagal debelejše drevo in se zaradi varnosti umaknil od padajočega drevesa v zavetje k drugemu drevesu. Med padanjem je krošnja požaganega drevesa zadela ob drugo drevo, zaradi česar se je odlomila večja veja, ki je nato padla na tla v neposredno bližino žagarja. Pri tem se je del veje odbil od tal in zadel žagarja v desni predel glave. Sila je bila tako močna, da mu je zlomila varnostno čelado, ki jo je uporabljal pri delu in mu povzročila hude telesne poškodbe glave.

Hudo poškodovanemu so na kraju nesreče nudili prvo pomoč, nato pa z reševalnim vozilom odpeljali v soboško bolnišnico, kjer je ob 21. uri podlegel poškodbam.

O nezgodi so bili obveščeni preiskovalni sodnik, državni tožilec in inšpektor za delo. Ker je tuja krivda izključena, bodo policisti s poročilom o dogodku obvestili Okrožno državno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.