Slovenija > Črna kronika
66 ogledov

Za družino 20-letnika upanje ugaša

Iskanje fanta, ki je skočil v Savo Saša Despot
Policija intenzivne iskalne akcije za 20-letnikom, ki je skočil v Savo, ne bo več izvajala. Družina se zahvaljuje vsem sodelujočim in prosi gasilska društva, naj ob spustu vode še enkrat pregledajo okolico.

Fantovi sorodniki so za zurnal24.si povedali, da novih informacij od policije niso dobili. "Mi smo samoiniciativno želeli tudi danes zagnati akcijo, a je preveč nevarno za ljudi. Zato pač pozivamo gasilska društva, naj ob spustu vode sama še enkrat pogledajo okolico."

Zahvala vsem sodelujočim

Prvi gasilci so bili na delu v soboto že okoli 7.20 zjutraj. "Vsi prostovoljci so se hitro odzvali. Ne samo gasilci, tudi gorski reševalci si zaslužijo pohvalo – zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pomagali." Fantova teta priznava še: "Zdaj šele prihaja šok. Do zdaj smo iskali in upali. Zdaj postaja čedalje težje, ker izgubljamo upanje."

Spomnimo, 20-letni fant je z mostu v Tacnu v reko Savo skočil v soboto okoli 7. ure zjutraj. Oblečen je bil v črno jopico in sive hlače, visok je okoli 178 centimetrov. Videlo ga je njegovo dekle, ki je tudi obvestilo policijo.

Vinko Stojnšek z ljubljanske policijske uprave pa nam je na vprašanje, ali bo policija danes nadaljevala iskanje, odgovoril: "Intenzivna iskalna akcija je smiselna takrat, ko se pričakuje, da se človeka lahko najde živega. Potem dejavnosti potekajo ob rednem delu."

Komentarjev 1