Slovenija > Črna kronika
21649 ogledov

Za hudo prometno nesrečo odgovorni tudi tisti, ki jih sploh ni bilo tam

Prometna nesreča na uvozu Postojna, avto s petimi mladimi trčil v tovornjak PGD Postojna
Novo odkritje v primeru nesreče petih mladoletnih oseb na avtocesti v okolici Postojne.

Za hudo prometno nesrečo so, kot kaže, soodgovorni tudi tisti, ki jih sploh ni bilo tam. Ker so mladi pili alkohol, čeprav ga ne bi smeli in v času, ko bi morali biti lokali zaprti, bodo odgovarjali tudi direktorji lokalov. 

V preiskavi hude nesreče polnega avta mladih, ki se je zgodila poleti, so policisti zaznali "zaznali zakonsko kršitev določenih gospodarskih subjektov. In sicer zaradi točenja alkoholnih pijač mladoletnim osebam in za poslovanje izven določenega obratovalnega časa. Proti omenjenim subjektom bodo za ugotovljene prekrške podali predlog za uvedbo postopkov na pristojni Tržni inšpektorat," so sporočili s koprske policijske uprave. 

Prekrške naj bi ugotovili vsaj pri dveh lokalih, v katerih so se pred nesrečo zadrževali mladi.

Ob tem na policiji lastnikom gostinskih lokalov in vsem organizatorjem javnih prireditev priporočajo "pazljivost pri točenju alkoholnih pijač in spoštovanje določb zakona o omejevanju porabe alkohola, saj so med gosti tudi vozniki, ki bodo po odhodu iz lokala udeleženi v cestnem prometu". "Ne točite alkoholnih pijač tistim, ki so že pod vplivom alkohola, mladoletnim, še posebej pa tistim, za katere veste, da bodo zatem sedli v vozila," pozivajo.

Obenem voznike pozivajo, naj vozijo le trezni. "Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji," so policisti na srce položili voznikom.

Nesreča se je zgodila 27. julija 2018 v zgodnjih jutranjih urah na uvozu na avtocesto v Postojni.

Avtomobil, poln mladih, je brez zaviranja trčil v tovornjak s hlodi, ki je ustavil pri rdeči luči. V avtu, ki ga je vozil 25-letnik, so bili še štirje mladi. Voznik in 23-letni sopotnik sta ostala ukleščena v vozilu. Oba so huje poškodovana odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Vkleščena in huje poškodovana je bila tudi 17-letna potnica, v nesreči pa sta bila lažje poškodovana še 21-letna sopotnica v vozilu in 23-letni sopotnik.

 

Komentarjev 8
  • asmas1965 09:59 28.oktober 2018.

    pozabili ste napisati da je voznik po enem mesecu umrl !!!!!!!

  • iravadi 11:38 25.oktober 2018.

    Seveda, krivi so vsi drugi , samo tisti ne, ki je vozil...

  • Avatar ovca
    ovca 11:37 25.oktober 2018.

    Ne pozabit na eno dejstvo:šoferju ni nihče vlival alkohola po grlu, sam si ga je. Da je precenil svoje vozniške sposobnosti (kar ni nič novega pri današnji mladini), ne bi komentirala. In še to:da je neodgovoren do sebe, mene ne ...prikaži več moti. Da pa je neodgovoren do oseb, katere je vozil v avtu in do drugih udeležencev v prometu pa... zopet klasika. Večina mladine žal ne ve, kaj pomeni odgovornost!