Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Za nami črn teden na slovenskih cestah

Nesreča na Poljanski Anže Petkovšek
Prejšnji teden se je na slovenskih cestah zgodilo šest prometnih nesreč s smrtnim izidom, v katerih je umrlo sedem ljudi.

Letos so slovenske ceste zahtevale že 88 smrtnih žrtev, v istem obdobju lani pa prav tako 88 smrtnih žrtev, so sporočili z Generalne policijske uprave. Samo prejšnji teden je na naših cestah umrlo kar sedem ljudi.

Nesreča na tirih

V ponedeljek sta v trčenju z vlakom umrla dva človeka, 63-letna voznica osebnega vozila in njen 66-letni sopotnik. Nesreča se je zgodila na nezavarovanem prehodu ceste čez železniško progo na relaciji Stranje–Sodna vas, kjer se voznica ni dovolj prepričala, ali lahko nezavarovani prehod varno prečka, in izsilila prednost potniškemu vlaku.

Zapeljal s ceste

V četrtek je pri Komnu ugasnilo mlado življenje, ko je zaradi neprilagojene hitrosti 19-letni voznik zapeljal s ceste. V vozilu so bili še trije potniki, njegovi vrstniki. Eden izmed njih se je hudo poškodoval, drugi pa je na kraju nesreče umrl.

Konji na avtocesti

Dan pozneje sta v Celju trčila kombi in motorist. V nesreči se je 67-letni motorist tako hudo poškodoval, da je umrl. V soboto se je v Občini Krško zgodila še ena prometna nesreča s smrtnim izidom, ko so konji zašli na cesto, pri čemer so štirje poginili. Voznik, ki je vanje trčil, se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Eden trčil v betonski zid, druga v avto pred sabo

V noči na nedeljo pa je na Lužah 32-letnik izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonski zid. Trčenje je bilo tako silovito, da je na kraju nesreče umrl. Še ena nesreča se je zgodila v Postojni, kjer je en človek zgorel v avtu.

Komentarjev 1
  • Oxxo 17:43 24.september 2013.

    Čas je, da vlada (ponovno) preuči vsako nesrečo in po hitrem postopku (ponovno) spremeni zakon o varnosti v cestnem prometu... "desetič v 1 letu"...Vzporedno mora nemudoma aktivirati "pametne svetovalce" tipa Zajc in Žlender...Vsi bodo preučili kakšne represivne ...prikaži več ukrepe še lahko izvedejo nad vozniki, koliko še lahko povišajo kazni in kolikim še bodo zasegli vozila...Pa bo manj mrtvih na naših cestah... NOT!!!