Slovenija > Črna kronika
65 ogledov

Za nesrečo motoristov kriva voznika avtomobila

Nesreča motorista PGD Radlje ob Dravi
V dveh nesrečah huje poškodovana motorista. Obakrat sta bila za nesrečo kriva voznika avtomobila.

Lepo vreme in začetek motoristične sezone bodo očitno zaznamovale nesreče motoristov. Že včeraj smo poročali o prometni nesreči, v kateri se je huje poškodoval motorist.

Avtomobilist izsilil motorista

Kot so danes sporočili s celjske policijske uprave, se je v nesreči, ki se je včeraj zgodila zunaj naselja Muta, huje poškodoval 74-letni voznik motornega kolesa. Prav tako 74-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Dravograda proti Radljam ob Dravi. Zunaj naselja Muta je zavijal levo proti Muti, pri tem pa ni spustil mimo voznika motornega kolesa, ki ja v tistem trenutku pravilno pripeljal nasproti. V silovitem trčenju je voznika motornega kolesa vrglo čez vetrobransko steklo in streho osebnega vozila, obležal je na začetku mestne ulice. Motorist se je v prometni nesreči zelo hudo poškodoval.

Voznica zaprla pot motoristu

Nesreča pa se je zgodila tudi v Šmarjeti pri Celju. Povzročila jo je 45-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Celja proti Vojniku. "V križišču z lokalno cesto je voznica zavijala v levo in pri tem zaprla pot 23-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Voznik motornega kolesa je poskušal trčenje preprečiti z močnim zaviranjem, vendar mu ni uspelo. Vozili sta trčili, pri čemer je voznika motornega kolesa vrglo z vozila in je obležal na travniku dobrih dvajset metrov od trčenja. 23-letni voznik motornega kolesa se je v prometni nesreči hudo poškodoval," so zapisali na PU Celje.

Padel motorist

Na spletni strani uprave za zaščito in reševanje pa poročajo o padcu motorista. Nesreča se je zgodila danes zjutraj okoli pol osme ure.

Osebno vozilo in motorist pa sta trčila tudi včerja okoli pol šeste ure popoldan v Neblem, občina Brda. POnesrečenega motorista so odpeljali v  šempetersko bolnišnico.

 

Komentarjev 3
  • Iztok Golob 08:43 16.maj 2013.

    Enkrat za spremembo ne mečite vse v isti koš.Pa glede kazni motoristi enako plačamo kot avtombilisti. Motoristi smo tudi avtomobilisti mal razmislite v tej smeri ko boš zavijal pa neboš dal smerokazalca vsi smo udeleženci v prometu. Tko kot vsi ...prikaži več nevozimo vinjeni in po nasprotni strani ceste in nehajte enkrat že kriviti samo motoriste tudi mi avtomobilisti smo krivi, če pa nevrjameš te pa en dan zapeljem z motorjem po cesti pa boš videl da so ta izsiljevanja ki so tukaj opisana vsakdanjik motorista pa če pelješ 40km/h pa te vseeno ni videl ja se strinjam da me ni videl KER NI GLEDAL.

  • fazko 11:48 15.maj 2013.

    V vsakem primeru ne glede na hitrost motorista na pregledni cesti je boljš počakat da se taprvo odpelje pa se potem prevoziu križišče kajti za motoriste kot kaže ne veljajo cestno prometni predpisi v hitrosti zato pa so mirodajni policaji ...prikaži več na cesti.Če prekoračiš z avtom 10km naq uro je za voznika kazen za motorista pa ne.Treba je potrpet isto velja za kolesarje oni isto se lahko vozijo brez kazni po vseh cestah ne glede na kolesarsko stezo ali prepoved vožnje za kolesarje da ne govorim o vožnji v nasprotno smer ponoči brez luči pod vplivom alkohola pa še se da naštet.

  • Ronald Reagan 11:00 15.maj 2013.

    Ne želim biti grob...pa vseeno.Kljub MOČNEMU ZAVIRANJU je trčil v vozilo. Vrglo ga je preko z vozila, obležal je na travniku 20 m VSTRAN. Moje vprašanje je: ja kako hitro pa je vozil, hudiča, da ga je kljub ...prikaži večb zaviranju še vrglo 20 m vstran?Ne mi govorit da 50 km/h, prosim, ker ni res...