Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Za planiški konec pretep med navijači

Planica gledalci Boštjan Tacol
Letošnja Planica je pod streho in končno so si oddahnili tudi policisti, ki so imeli v minulih dneh kar nekaj dela. Danes so tako morali posredovati v internem slovanskem pretepu.

Za varnost v prometu in na sami prireditvi je naloge dnevno opravljalo med 70 in 90 policistov, gorenjskim so na pomoč prišli tudi z drugih območij policijskih uprav.

Kot so zapisali v zaključno poročilo, jim je uspelo zagotoviti visoko raven varnosti obiskovalcev na največji slovenski prireditvi.

Med kršitvami in kaznivimi dejanji pa izpostavljajo dve tatvini, ki sta se zgodili v petek, pri čemer so enega storilca prijeli. V soboto je bilo enajst kršitev javnega reda in miru, kamor spadajo pretepi in nedostojno vedenje na javnem kraju. Pridržali so dve osebi, obravnavali pa so tudi šest poškodovanj tuje stvari, predvsem avtomobilov. 27-letnega Celjana so pri tem zasačili, pomiriti so morali tudi 23-letnika iz Slovenj Gradca, ki je napadel policista in si prislužil kazensko ovadbo.

Danes, zaključni dan planiške prireditve, so beležili eno tatvino, za epilog pa so posredovali še v pretepu med slovenskimi in poljskimi navijači. O vzroku ne poročajo, morda pa je hudo kri sprožilo petelinjenje, kdo je večji, Robert Kranjec ali lani upokojeni poljski šampion in veliki ljubitelj Planice Adam Malysz.

Komentarjev 6
  • privat 16:32 20.marec 2012.

    čudno da naši pametni policaji niso izrekli kazen za prodajo alkohola vinjenim in to organizatorjem...?? tudi to se dogaja!!

  • twt 10:13 19.marec 2012.

    veš kaj prjatu,vPlanici je bilo veliko pijanih res,samo polovica tujcev ,največ Avstrijcev in Norvežanov.Resnici na ljubo,ga pa vsak pije za svoj denar,sam do svoje mire.

  • zic 21:16 18.marec 2012.

    a res??? sej nimajo o tem pisati, ker nikjer ni takega pijanstva kot v Planici, kje pa ti živiš??? koliko j eponosa je tudi sramote, da se slovenci ne znajo drugače zabavati kot se ga nažreti...ali je to kaj novega, ...prikaži več novinarji nimajo česa pisati, ker tam ni drugega kot žretje in debilno obnašanje!!!!