Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Za požar med obredom kriva cigareta

Hodak je obtožen odgovornosti za smrt Ratka Bariča, ki je umrl med novoletnim ob Žurnal24 main
Trojica preživelih v šamanskem obredu v okolici Saborskega na Hrvaškem se je začela spominjati, kaj se je dogajalo na tragično silvestrsko noč.
Ivica Hodak, Marko Tomšić in Damir Štancl, trije od preživelih udeležencev šamanskega obreda v objektu za indijsko savno v okolici Saborskega na Hrvaškem, so se po pisanju hrvaškega portala 24sata.hr začeli spominjati, kaj so počeli na tragično silvestrsko noč. Vsi trije so po poročanju portala še vedno na zdravljenju na oddelku za psihiatrijo splošne bolnišnice v Ogulinu, medtem ko so saborskega župana Luko Hodaka, na čigar posestvu se je vse skupaj dogajalo, že odpustili iz bolnišnice.

Policija po pisanju portala še vedno ni opravila razgovorov s preživelo trojico, medtem ko je župan Luka Hodak, na Hrvaškem znan kot prvi samooklicani šaman Evrope, dal kratek komentar za Radio Mrežnica. Povedal je le, da bo bo za javnost spregovoril, ko bo končana policijska preiskava in po posvetu z vrhom stranke HDZ, katere član je. " Nič ne bom povedal pred koncem policijske preiskave in konzultacijami z nadrejenimi v stranki," je dejal.

Bolj zgovoren je bil pozneje za 24sata.hr. " To ni bil ritual smeti. S prijatelji smo proslavljali novo leto," je povedal in za hrvaško televizijo RTL priznal, da so s prijatelji zaužil kompot, narejen iz halucinogene rastline mandragola. Halucinogeno rastlino naj bi užil prvič, njegovi prijatelji pa naj bi jo mešali z alkoholom. Ratko Barić je po njegovih navedbah umrl po lastni krivdi, saj je prekršil pravila in prižgal cigareto, kar je izzvalo požar.

Kot smo na naši spletni strani že poročali, je v šamanskem obredu okolici Saborskega umrl eden od udeležencev obreda, že omenjeni Ratko Barić. Njegovo zoglenelo truplo je našla njegova žena Anikca Barić, poleg njega pa zbeganega župana Hodaka, ki se očitno ni zavedal, kaj se je dogajalo usodno noč.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.