Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Za požare krivi prostovoljni gasilci?

Trije prostovoljni gasilci so osumljeni podtikanja požarov. Žurnal24 main
Trije prostovoljni gasilci iz Maribora naj bi bili osumljeni naklepnega požiga več stavb in zabojnikov. Škode naj bi bilo za okoli 750.000 evrov.

Mariborski kriminalisti in policisti so 11. septembra k preiskovalnemu sodniku privedli enega polnoletnika in dva mladoletnika iz Maribora. Sumijo jih naklepnega požiga tribune v izgradnji na stadionu v Ljudskem vrtu, trgovine Maxina na Šentiljski cesti, stavbe bivše psihiatrije v Pivoli, lesenih vrtnih hiš v skladišču trgovine Baumax na Tržaški cesti in zabojnika za smeti v podhodu večstanovanjske hiše na Ruški cesti. Osumljeni so člani prostovoljnega gasilskega društva.

Vodja urada kriminalistične policije mariborske policijske uprave Marjan Fank je povedal, da je preiskovalni sodnik po zaslišanju zoper polnoletnika odredil pripor. Osumljeni so z omenjenimi dejanji po neuradni oceni povzročili škodo v višini okoli 750.000 evrov. Osumljeni naj bi samo na območju policijske postaje Maribor II naklepno požgali okoli 60 različnih objektov in predmetov, požigati pa naj bi začeli decembra 2006. V večini primerov je šlo za požige zabojnikov za smeti. "Motiv za njihova dejanja je bil predvsem v dokazovanju in navzočnosti ob gašenju požarov," je dodal Fank.

Osumljeni so člani mariborskega prostovoljnega gasilskega društva, nihče od njihovih kolegov pa nikoli ni posumil, da bi bili mladeniči lahko požigalci, je povedal predsednik društva Milan Eržen. Veljali so namreč za požrtvovalne gasilce, vselej pripravljene pomagati drugim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.